Numarul 1 al planetei nu traieste in 2011. Gafa lui Obama la Westminster

Ultima actualizare: 02-11-2012 20:58

Regina a oferit la Palatul Buckingham un fastuos dineu de stat in onoarea oaspetilor de pe Ocean. Obama a laudat relatia speciala dintre Washington si Londra, iar Regina a vorbit despre valorile comune la baza carora s-au cladit cele doua tari.

In rochii elegante de seara, doamnele s-au lasat conduse in salon. Aici asteptau aproximativ 170 de invitati, printre care numeroase vedete din lumea filmului si a muzicii. Tom Hanks, Kevin Spacey, Helena Bonham Carter sau Richard Branson au fost doar cateva dintre cei prezenti la dineul de stat.

Barack Obama, presedintele SUA: "Majestatea Voastra, va aduc salutari calduroase de la zeci de milioane de americani care se trag din stramosi britanici. Va transmit salutarile Maliei si Sashei, care va adorau inca dinainte sa le lasati sa se plimbe cu trasura in curtea palatului. In cinstea Maiestatii Sale, Regina! In cinstea vitalitatii acestei relatii speciale dintre popoarele noastre si, folosind vorbele lui Shakespeare, acest pamant binecuvantat, acest tinut, acest regat, aceasta Anglie... In cinstea Reginei!"

Dupa ce s-au ciocnit cupele cu sampanie, invitatii au gustat friptura de miel cu cartofi copti si sarlota de vanilie.

Inainte de dineul de stat, Barack si Michelle Obama au vizitat Westminster Abbey, unde presedintele a depus o coroana si a tinut sa semneze in cartea de oaspeti. Adancit in ganduri, Obama a scris "24 mai 2008", in loc de 2011. Greseala a fost observata imediat de jurnalisti, care s-au grabit sa comenteze ca se gandea probabil cu nostalgie la vremurile cand era iubit si acasa, nu doar peste hotare, iar cota lui de popularitate nu atingea minime istorice.

Ziua nu putea fi completa fara o vizita in Downing Street Ten, ocazie pentru care Michelle Obama si-a schimbat rochia cu imprimeu floral cu una violet. Dupa o conversatie amicala, David si Samantha Cameron si-au condus oaspetii la o scoala din sudul Londrei. Provocati de niste pusti de 16 ani la un meci de ping-pong, cei doi lideri si-au suflecat manecile si au trecut la treaba.

La asa miscari, scorul a fost unul pe masura. Obama si Cameron au pierdut rusinos in fata baietilor.

Ziua de astazi va fi insa una cu totul diferita. Barack Obama va avea o intrevedere cu premierul Cameron, dupa care se va adresa celor doua camere ale Parlamentului, o onoare rareori acordata vizitatorilor straini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO