Preşedintele sud-coreean a anunțat că dorește şi alte întâlniri cu Kim Jong-un


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 28 Mai 2018 14:44
Categorie: Stiri externe
Moon Jae-in kim jong un

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat luni că doreşte ca alte reuniuni ”improvizate” să aibă loc cu Coreea de Nord, relatează Reuters.

În urmă cu o lună, pe 27 aprilie, Moon Jae-in s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Panmunjom, în Zona Demilitarizată (DMZ), în cadrul primului summit intercoreean după mai bine de zece ani.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că şi-a anulat întâlnirea prevăzută pe 12 iunie, la Singapore, cu Kim Jong Un, după care a sugerat că summitul ar putea să aibă loc, până la urmă.

”Mai important decât orice, de la ultimul summit intercoreean, este faptul că liderii au intrat uşor în contact, şi-au dat cu uşurinţă întâlnire şi s-au întâlnit uşor, pentru a discuta despre probleme urgente, fără proceduri şi formalităţi complicate, simplu, ca o reuniune informală”, a declarat Moon Jae-in.

”Dacă putem să organizăm discuţii de lucru în serie de ambele părţi la Panmunjom, în caz de urgenţă, în plus faţă de summituri oficiale, progresele în relaţiile interocreene accelerează”, a adăugat preşedintele sud-coreean.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO