Presedintele Iranului: Holocaustul nu a existat, Israelul e un rau in sine!

Ultima actualizare: 06-05-2012 20:12

Cum ajunge un personaj calificat ba "mascarici", ba "periculos" sa saboteze o conferinta destinata combaterii intolerantei si rasismului? Secretul il stie controversatul presedintele iranian!

 

Invitat la tribuna Natiunilor Unite, liderul de la Teheran le-a explicat celor prezenti la Geneva ca Israelul este cel mai rasist stat din istorie. Abia instalat la tribuna, Ahmadinejad a atacat tema sa favorita: Holocaustul n-a existat, iar Israelul este un rau in sine, care trebuie distrus.

Locul lui Ahmadinejad nu este acolo unde se discuta despre drepturile omului. El violeaza aceste drepturi, promoveaza ura si de aceea ar trebui sa fie, de fapt, in inchisoare.
Elie Wiesel, laureat Nobel pentru Pace
Liderul iranian nici n-a incercat sa-si ascunda jubilatia, confirmand convingerea unora ca intregul balci a fost voit si nu un incident regretabil: "Imediat dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial, sub pretextul suferintelor indurate de evrei si folosindu-se nejustificat de Holocaust, marile puteri au trecut la agresiuni militare si au lasat fara casa o natiune intreaga (n.r. natiunea palestiniana)," a declarat Mahmud Ahmadinejad, presedintele Iranului.

Moment in care delegatiile catorva zeci de state, mai ales europene, au parasit sala. In acest timp, delegatia iraniana isi aplauda frenetic seful, care si-a continuat netulburat discursul vreme de 30 de minute, fata de cele sapte acordate de organizatori.

Discursul lui Ahmadinejad a declansat o cascada de reactii. Cancelariile occidentale s-au declarat in cor scandalizate. O indignare ipocrita, spun comentatorii, din moment ce prestatia liderului iranian era previzibila.

La Ierusalim, incidentul derulat sub egida tot mai subreda a Natiunilor Unite a picat cum nu se poate mai prost, tocmai in ziua comemorarii victimelor Holocaustului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO