Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: UE nu va fi "in pericol de moarte" daca Marea Britanie pleaca

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48
Brexit

Uniunea Europeana nu va fi "in pericol de moarte" daca Marea Britanie va parasi blocul comunitar, a declarat joi, in timpul unei vizite in Rusia, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmite AFP.

"Nu cred ca Uniunea Europeana va fi in pericol de moarte daca Marea Britanie pleaca, intrucat vom continua o politica de colaborare apropiata in Europa, chiar vom avansa in Uniunea Europeana, in special in ceea ce priveste uniunea economica si monetara", a spus Juncker, intr-un discurs sustinut la Forumul economic international desfasurat la Sankt Petersburg.

"Dar va trebui sa tragem invatamintele din ceea ce observam", a admis totusi seful executivului comunitar.

Aprecierile lui Jean-Claude Juncker survin la o zi dupa ce ministrii de externe francez si german, Jean-Marc Ayrault si Frank-Walter Steinmeier, au sugerat ca nu exclud riscul unei dezintegrari a blocului comunitar daca britanicii ar vota pentru iesirea din UE la referendumul de pe 23 iunie.

De altfel, posibilitatea unui vot favorabil Brexitului (iesirea din UE) este luata foarte in serios in contextul in care sondajele din ultima vreme indica un avans al taberei care sustine parasirea blocului comunitar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO