Presedintele Bush a semnat planul de salvare a economiei americane


Ultimul update: Miercuri 16 Mai 2012 16:22
Data publicarii: Sambata 04 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

Multi oameni de afaceri americani rasufla usurati, dupa ce presedintele Bush a aprobat planul de salvare bancara, la cateva ore dupa votul favorabil din Camera Reprezentantilor.

Masura era asteptata cu sufletul la gura la toate bursele mari ale lumii. 

Actionam hotarat pentru ca situatia de criza de pe Wall Street sa nu loveasca populatia. Demonstram lumii ca Statele Unite isi vor stabiliza propriile piete financiare si isi vor mentine rolul conducator in economia globala
George W. Bush
Camera Reprezentantilor a aprobat, cu o larga majoritate, asa-numita "Lege pentru stabilizare economica de urgenta", la doua zile dupa votul favorabil din Senat. Este solutia miraculoasa pentru unii, contestata de altii, prin care Trezoreria americana poate pompa chiar si 700 de miliarde de dolari pentru rascumpararea creditelor bancare fara acoperire.

Fata de prima varianta, asa-numitul "plan 700" nu vine doar in ajutorul bancherilor. Sunt prevazute subventii pentru micii intreprinzatori inglodati in datorii si garantare depozitelor bancare, pentru populatie, pana la valoarea de 250.000 de dolari.

In asteptarea efectelor concrete, Bursa din New York a terminat vineri tot pe rosu. Principalii indici, Dow Jones si Nasdaq, au scazut cu aproximati un procent si jumatate.

Criza financiara loveste si oligarhii rusi
BNR urmareste cu
Marea Britanie creste plafonul de garantare a depozitelor bancare
VIDEO PROTVPLUS.RO