Criza financiara loveste si oligarhii rusi


Ultimul update: Sambata 21 Ianuarie 2012 07:12
Data publicarii: Sambata 04 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

Criza financiara ar putea sa mai taie ceva din luxul exorbitant pe care il afiseaza noii imbogatiti ai Rusiei. Unii au pierdut deja mai mult de jumatate din avere.


Cu toate acestea, milionarii rusi contiunua sa-si afiseze bogatia. In zona rezidentiala cea mai cautata din centrul Moscovei, pretul metrului patrat a trecut binisor de 25.000 de euro, iar Ostojenka a ajuns in primele sase din topul celor mai scumpe strazi ale lumii.

Un palat cu sapte etaje si o suprafata de 1.300 de metri patrati, situata la cativa pasi de Kremlin, s-a vandut recent cu 62 de milioane de euro, devenind probabil cea mai scumpa proprietate din Moscova.

Insa, dupa ani in care au aruncat in stanga si-n dreapta cu sume ametitoare de bani si s-au scaldat in lux, petrecerea ar putea sa cam ia sfarsit pentru "noii imbogatiti" ai Rusiei.

La bursele rusesti s-au topit vreo 700 de miliarde de dolari anul acesta, mai ales luna trecuta. Cresterea economica scade semnificativ si inflatia ar putea atinge 12%. De asemenea, multe proiecte imobiliare au fost puse la conservare, pentru ca bancile nu mai acorda credite.

Presedintele Bush a semnat planul de salvare a economiei americane
Mini summit european pe tema crizei financiare internationale!
Vezi aici ce mostenesc copiii oligarhilor rusi
VIDEO PROTVPLUS.RO