Premierul Regatului Eswatini, primul lider mondial care moare de Covid-19

Ultima actualizare: 14-12-2020 13:11
Ambrose Mandvulo Dlamini
Getty

Premierul regatului african Eswatini, Ambrose Mandvulo Dlamini, a murit duminică într-un spital din Africa de Sud, a anunţat în cursul serii guvernul acestei ţări, fosta Swaziland, într-un comunicat, fără să precizeze cauzele decesului, transmite AFP.

Ambrose Mandvulo Dlamini, prim-ministrul ultimei monarhii absolute a continentului, era în vârstă de 52 de ani.

"Majestatea Sa mi-a cerut să informez naţiunea despre decesul trist şi prematur (al premierului, n.r.), în timp ce era primea îngrijiri într-un spital din Africa de Sud", a declarat viceprim-ministrul Themba Masuku într-un comunicat.

El a fost internat într-un spital din Africa de Sud la 1 decembrie, după ce cu două săptămâni înainte fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19.

La 15 noiembrie, el a anunţat că a fost testat pozitiv la coronavirus, adăugând că este "asimptomatic" şi că se simte bine. Până la unda verde a medicilor, el a lucrat de acasă, scrie Agerpres.

Ulterior a decis, "pentru a grăbi restabilirea", să se transfere la un spital sud-african.

De la începutul pandemiei, mai mulți lideri mondiali s-au infectat cu coronavirus, printre care președintele SUA Donald Trump, premierul britanic Boris Johnson și președintele brazilian Jair Bolsonaro. Însă Ambrose Mandvulo Dlamini este primul lider mondial care a murit după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, scrie The Independent.

While several world leaders have been infected with coronavirus, including US president Donald Trump, the UK prime minister Boris Johnson, and Brazilian president Jair Bolsonaro, this is the first time a world leader has died after contracting the virus.

Novice în politică, Ambrose Mandvulo Dlamini a fost numit premier în octombrie 2018.

Potrivit ultimelor date raportate duminică, cu anunţul acestui deces, Eswatini a înregistrat peste 6.700 de cazuri, dintre care 127 de decese din cauza COVID-19, pentru o populaţie de 1,2 milion de locuitori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO