Premierul neo-zeelandez cere explicații de la Facebook cu privire la difuzarea imaginilor de la atentate


Ultimul update: Duminica 17 Martie 2019 12:00
Data publicarii: Duminica 17 Martie 2019 10:05
Categorie: Stiri externe

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a indicat duminică faptul că aşteaptă explicaţii din partea Facebook şi a altor reţele de socializare online cu privire la difuzarea în direct a imaginilor de la atacurile comise vineri în două moschei din oraşul Chr

Extremistul australian Brenton Tarrant (28 de ani) a filmat şi a difuzat în direct pe Facebook masacrul, într-un video în care el apare trăgând asupra celor aflaţi în moschei şi persoanelor care încercau să fugă.

Susţinând că există ''întrebări care necesită răspunsuri'' din partea giganţilor internetului, Ardern a precizat că a luat legătura cu directorul de operaţiuni al Facebook, Sheryl Sandberg, care a ''recunoscut ceea ce s-a petrecut în Noua Zeelandă''.

Într-un comunicat, Mia Garlick, responsabilă a Facebook în Noua Zeelandă, a promis duminică să lucreze ''24 de ore din 24 pentru a retrage conţinuturile care încalcă'' regulile.

''În primele 24 de ore, noi am retras în întreaga lume 1,5 milioane de înregistrări video cu atacul, dintre care peste 1,2 milioane blocate în timpul încărcării lor'', a precizat Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bilanțul victimelor din Noua Zeelandă a ajuns la 50. Mesajul unui supraviețuitor de pe patul de spital
VIDEO PROTVPLUS.RO