Premierul maghiar: “Refuz sa transform Ungaria in Romania”. Orban nu va ancheta relatiile Jobbik-Kremlin

Dată publicare: 16-12-2015 10:27
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


premierul maghiar Viktor Orban

Activitatea DNA naste admiratori peste hotare – dar si critici, printre care se numara chiar si seful Guvernului de la Budapesta.

Viktor Orban s-a referit la activitatea procurorilor anti-coruptie de la noi cu prilejul unei interpelari in Parlament venita din partea liderului nationalistilor radicali din Jobbik, Gabor Vona. Orban a declarat ca niciun fel de coruptie nu va fi tolerata, dar ca nu e recomandat ca politicienii maghiari sau Parlamentul de la Budapesta sa isi asume rolul procuraturii si politiei, potrivit buletinului informativ oficial Hungary Matters.

Referindu-se la cazul lui Victor Ponta, Orban a spus: “Refuz sa transform Ungaria in Romania”. Premierul maghiar a adaugat ca va respinge orice proiect prin care comitetele parlamentare ar putea primi puteri exceptionale, pentru a putea functiona ca organe de ancheta.

Discutia a pornit de la o propunere a liderului Jobbik prin care se propunea crearea a doua comitete – unul pentru a examina presupusele legaturi cu Kremlinul ale Jobbik si a doua pentru a ancheta modul in care s-au imbogatit diversi apropiati ai Fidesz, partidul lui Orban. Premierul i-a raspuns ca el nu a tolerat si nu va tolera nicio forma de coruptie si ca in top 10 cei mai bogati maghiari nu apare niciun sustinator Fidesz.

La randul sau, Vona a negat acuzatiile ca partidul sau ar lucra in interesul Rusiei, sustinute atat de presa internationala cat si de procurorii maghiari, care au pus sub acuzare in mai 2014 un europarlamentar Jobbik pentru spionaj in favoarea Kremlinului. Pe scena politica de la Budapesta, Jobbik este principala forta care sustine imbunatatirea relatiilor cu Rusia.
 

Sursa: , Hungary Matters


VIDEO PROTVPLUS.RO