Premierul Benjamin Netanyahu: Israelul urmareste "indeaproape" situatia armelor chimice din Siria

Ultima actualizare: 08-12-2012 01:15
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marti ca Israelul urmareste "indeaproape" problema armelor chimice din Siria. 

"Alaturi de comunitatea internationala, urmarim indeaproape evolutiile din Siria cu privire la stocurile de arme chimice", a declarat Netanyahu, citat de un comunicat al servciilor sale.

"Am observat importantele remarci facute de presedinele Obama pe aceasta tema iar noi vedem lucrurile in acelasi fel; credem ca aceste arme nu trebuie folosite si nu trebuie sa ajunga in mainile teroristilor", a adaugat acesta.

NATO si Statele Unite au avertizat luni Siria cu privire la recurgerea la armele chimice, care ar fi "inacceptabila" si va aduce "o reactie internationala imediata". "Recursul la arme chimice este si va fi complet inacceptabil", a prevenit presedintele american Barack Obama.

Cateva ore mai tarziu, adjectivul "inacceptabil" a fost reluat de catre secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, precum si de ministrii Afacerilor Externe german, Guido Westerwelle, si francez Laurent Fabius. Jurnalul american New York Times a transmis luni ca americanii si europenii au avertizat regimul sirian prin intermediari dupa ce a fost detectata mutarea armelor chimice operata ziliele acestea de armata siriana.

Responsabilii israelieni se tem ca aceste arme ar putea sa ajunga in mainile Hezbollahului libanez. In iulie, ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman a prevenit ca Israelul va actiona "imediat" si cat mai "dur posibil" in caz de transferul armelor chimice siriene miscarii siite libaneze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO