"Pregateau atentate la Vatican si Roma." Mai multi jihadisti au fost arestati in Italia: unul era kickboxer. VIDEO

Dată publicare: 28-04-2016 16:32
Dată actualizare: 01-05-2016 00:20


Moutaharrik Abderrahim

Autoritatile italiene au arestat joi dimineata patru persoane banuite ca intentionau sa comita atacuri teroriste in Italia si sa plece in Siria pentru a se alatura jihadistilor, a anuntat Parchetul din Milano, citat de AFP.

Subiectii - un cuplu si alti doi barbati - aveau cel mai probabil in plan un atentat la Roma, oras considerat de ei “un loc de referinta pentru toti crestinii”, a declarat la o conferinta de presa procurorul din Milano, Maurizio Romanelli.

Potrivit La Repubblica cei retinuti sunt Moutaharrik Abderrahim (24 de ani), luptator de kickboxer, sotia sa Bencharki Salma (26 de ani), Abderrahmane Khachia (33 de ani) fratele unui jihadist ucis in Siria si Wafa Koraichi (24 de ani),  fratele lui Mohamed Koraichi (31 de ani) care se afla deja in Siria alaturi de sotia sa, Alice Brignoli (39 de ani).

Cuplul de italieni dorea ca apoi sa plece in Siria impreuna cu cei doi copii ai lor, in varsta de 2 si 4 ani. Lor li s-a alaturat un marocan in varsta de 23 de ani, fratele unui alt suspect de terorism expulzat din Italia in ianuarie 2015. Un al doilea marocan a fost si el arestat.

Toti sunt banuiti de “participare la o asociere avand ca obiectiv terorismul international”, a mentionat procurorul italian. Ei se aflau de asemenea in contact cu un alt cuplu, care a plecat in luna februarie pentru a se alatura combatantilor jihadisti in Siria sau Irak, unde si-au luat si cei trei copii. Conform primelor indicii, acest al doilea cuplu ar fi format dintr-o italianca, pe nume Alice, ce s-a convertit la islam cu opt ani in urma si dintr-un imigrant marocan, Mohamed Koraichi, care lucra in Italia ca sudor. Acesta din urma a cerut din Siria cuplului arestat joi sa “actioneze oricum si oriunde” pentru “a lovi statul italian”.

Mama lui Alice a semnalat anul trecut in luna mai ca fata ei, ginerele si cei trei copii ai lor au disparut. Inainte de plecare, Alice si-a lasat la domiciliul din Italia un mesaj in care cere sa nu fie cautata. In imaginile gasite pe profilul de Whatsapp al lui Koraichi investigatorii italieni au recunoscut copiii cuplului, imbracati precum combatantii jihadisti.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO