Povestea celor două surori care au supraviețuit după ce s-au rătăcit 44 ore într-o pădure


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 10:24
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 08:39
Categorie: Stiri externe

Două surori din Carolina de Nord, una de 5 și cealată de 8 ani, care se pierduseră în pădure, au fost găsite tefere și nevătămate după aproape două zile și două nopți.

Au îndurat frigul și ploaia rece, dar și pericolul animalelor sălbatice.

"Le-am găsit lângă un tufiș, lipite una de alta ca să se încălzească și să-și facă curaj", a spus șeriful ținutului, care a adăugat: "A fost un adevărat miracol!"

Caroline, de 5 ani, și Leia, sora ei cu 3 ani mai mare, au supravieţuit cu apa de pe frunzele de afin și au mâncat batoanele cu cereale pe care le aveau cu ele când au plecat de acasă şi s-au rătăcit în pădure.

 

 

"În astfel de situaţii sunt mereu temeri că lucurile s-ar putea încheia tragic. Speri, însă, ca totul să fie bine până la urmă şi e minunat când vin veştile bune."

"Tocmai am aflat că fetiţele sunt alături de familia lor".

Mama fetelor, Misty Carrico, a alertat autorităţile când a văzut că fetele au dispărut, vineri dupa-amiază. Înainte, i-au cerut voie să plece la plimbare în împrejurimi, dar mama spune că nu le-ar fi permis.

Totuşi, au plecat. Iar când a văzut că fiicele ei lipsesc, femeia a început să le caute prin vecini şi pe la prieteni. Apoi a cerut ajutorul şerifului.

Autorităţile au mobilizat forte impresionante. 21 de agenţii au fost implicate în operaţiunea de căutare, precum şi peste 200 de voluntari. Au fost ridicate de la sol şi elicoptere dotate cu echipamente de termoviziune.

De la zi la zi am extins şi mai mult căutările, pentru a creşte probabilitatea de localizare a acestor fetiţe, cât mai curând posibil.

Au fost găsite duminică dimineaţa, după 44 de ore, la vreo 2 kilometri şi jumătate depărtare de casă. Nopţile fuseseră fost foarte friguroase şi ploioase. Ce era mai rău, însă, abia urma, pentru că meteorologii avertizaseră că vine o furtună puternică, cu cantităţi record de precipitaţii.

Copilele le-au spus salvatorilor că au încercat să ia urma unui cerb şi aşa s-au rătăcit în pădure. Erau deshidratate şi îngheţate, dar aveau o stare de spirit bună - a spus şeriful.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cum a fost surprins solistul The Prodigy înainte să se sinucidă. Motivul pentru care s-ar fi sinucis
Secretele celui supranumit
CSID. De ce e important să iei masa în familie. Cum sunt influențați copiii
VIDEO PROTVPLUS.RO