Potop in toata puterea cuvantului in sudul Belgiei! Doi morti


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 10:31
Data publicarii: Luni 15 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Inundatii

Cel putin doi oameni au murit si unul e dat disparut, dupa ce a plouat in ultimele doua zile cat intr-o luna. Nivelul raurilor a crescut spectaculos si apa a navalit in casele localnicilor.

 

Guvernul de la Bruxelles a mobilizat armata sa ii ajute pe sinistrati, dar in multe locuri nu se mai poate ajunge fara o barca sau chiar un elicopter.

La Chaleroi, Tubize sau Beaumont se merge acum ca la Venetia. Diferenta este ca localnicii nu si-au cocotat casele pe stalpi ca in laguna italiana, iar acum privesc neputinciosi cum apele au stricat tot ce aveau la parter.

Ai zice ca in fata dezastrului oamenii ar trebui sa urle de disperare. Se pare insa ca belgienii reusesc sa isi pastreaze calmul chiar si in situatii critice.

Multi localnici au refuzat sa-si paraseasca locuintele, convinsi ca apele se vor retrage curand. Sunt blocati insa in cladiri si primesc hrana, apa potabila si medicamente de la pompierii si militarii care patruleaza cu salupele pe strazile circulate altadata de masini.

Autoritatile monitorizeaza regiunile sinistrate si recurg la evacuari, doar acolo unde apa depaseste doi metri sau exista pericolul prabusirii unor cladiri. Mai rau este ca apele umflate de ploi se deplaseaza incet, dar sigur, spre zonele de ses din jurul capitalei Bruxelles. Iar situatia ar putea capata accente cu adevarat dramatice, daca vremea se strica din nou.

Sursa: Pro TV

Tags: inundatii,

Stare de urgenta in Belgia din cauza inundatiilor!
Inundatiile au facut ravagii in Thailanda: 1 milion de gospodarii sub ape
Trei morti si zeci de oameni evacuati in urma inundatiilor, in Italia
VIDEO PROTVPLUS.RO