Nicolas Sarkozy numeste membrii noului Guvern francez


Ultimul update: Marti 21 August 2012 19:52
Data publicarii: Luni 15 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Nicolas Sarkozy

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a numit duminica un nou Guvern care, in afara de premierul Francois Fillon, ii include pe Michele Alliot-Marie la Afaceri Externe, Alian Juppe la Aparare si Christine Lagarde mentinuta la Finante.

Alain Juppe, in varsta de 65 de ani, fost premier, il inlocuieste pe Herve Morin, de centru. Michele Alliot-Marie, in varsta de 64 de ani, il inlocuieste pe Bernard Kouchner, de stanga, care s-a aliat in 2007 cu presedintele Nicolas Sarkozy.

Componenta ii confera acestui Guvern o coloratura politica mai de dreapta decat avea precedentul. In afara de Herve Morin, un alt reprezentant de prim-plan al taberei de centru, Jean-Louis Borloo, a decis sa paraseasca echipa lui Nicolas Sarkozy.

Portofoliile legate de afaceri externe sunt completate prin nominalizare lui Henri de Raincourt la Cooperare si de cea a lui Laurent Wauquiez, secretar de stat pentru Afaceri Europene. Ministerul de Interne ii ramane lui Brice Hortefeux, un apropiat al presedintelui. El recupereaza si Imigrantia, ceea ce marcheaza disparitia Ministerului Imigratiei si Identitatii Nationale a carui infiintare in 2007 a suscitat numeroase controverse.

Guvernul francez a demisionat! Francois Fillon numit din nou premier

Sursa: Pro TV

Guvernul francez a demisionat! Francois Fillon numit din nou premier
Legea care prevede cresterea varstei de pensionare, promulgata de Sarkozy
Colet-capcana descoperit pe aeroportul din Bologna
VIDEO PROTVPLUS.RO