O politiciana seducatoare e prima femeie primar din istoria Romei. Ce asteptari au de la ea locuitorii orasului italian

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19
Virginia Raggi

Virginia Raggi, o seducatoare avocata de 37 de ani, a fost aleasa duminica prima femeie primar din istoria Romei, potrivit sondajelor realizate la iesirea de la urne, dupa al doilea tur al alegerilor, scrie AFP.

Toate aceste sondaje indicau ca avocata in varsta de 37 de ani a obtinut peste 60% din voturi, cu mult in fata lui Roberto Giachetti, candidat al Partidului Democrat (PD, centru stanga) al premierului Matteo Renzi.

Astfel, partidul de centru-stanga al premierului Renzi pierde controlul asupra Romei in favoarea Miscarii anti-sistem si anti-globalizare 5 stele. Formatiunea populista a fost fondata in 2009, de comicul Beppe Grillo, cu o platforma anti-coruptie.

O victorie la Roma i-ar oferi o trambulina catre alegerile parlamentare din 2018. Locuitorii Romei sunt exasperati de deficientele din transportul public, gropile din asfalt, mormanele de gunoaie si criza de locuinte.

Daca va castiga, Virginia Raggi va prelua o metropola indatorata peste 13 miliarde de euro, adica dublul bugetului anual. Partidul premierului Renzi risca sa piarda si primariile altor mari orase, precum Milano si Torino.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO