Politia are 16 suspecti pentru agresiunile de la Koln din noaptea de Revelion. Peste 120 de plangeri au fost depuse

07-01-2016 16:03


politia germana

Politia germana a anuntat joi ca a identificat "16 suspecti" si a inregistrat 121 de plangeri dupa zecile de agresiuni sexuale petrecute in noaptea de Anul Nou la Koln si care au socat profund Germania, relateaza AFP.

"Celula de ancheta 'Anul nou'", in care activeaza 80 de politisti, "a identificat 16 tineri (...) in mare parte originari din Africa de Nord" care "ar putea" fi implicati in aceste fapte, indica intr-un comunicat politia locala, care nu mentioneaza ca ar fi facut retineri in acest caz, relateaza Agerpres.

Politia va examina imaginile de supraveghere video si relatarile martorilor pentru a determina gradul de implicare al acestor barbati, potrivit aceleiasi surse.

Politia a precizat ca a inregistrat pana acum 121 de plangeri. "In circa o treime din cazuri, este vorba despre delicte cu caracter sexual. (...) In alte cazuri, se efectueaza anchete pentru ranire sau furt", conform sursei citate.

Cotidianul german Bild si editia online a saptamanalului Der Spiegel scriu de altfel despre un raport al politiei, redactat la 4 ianuarie, respectiv la trei zile dupa fapte, in care este descris "haosul" din noaptea de Revelion de la Koln.

Autorul raportului, un cadru de politie, scrie in raport ca "femei care plangeau au reclamat agresiuni sexuale" si ca "victime si martori au fost amenintati".

"Politisti si trecatori au putut impiedica comiterea unor violuri" si "femei, insotite sau nu, s-au confruntat cu o hartuire de o intensitate indescriptibila", mai scrie autorul raportului citat.

Politia "nu a putut controla toate evenimentele, agresiuni, delicte... pentru ca s-au produs prea multe in acelasi timp", mai afirma autorul raportului.

Raportul citat de Bild si Der Spiegel mentioneaza ca politistii "s-au temut ca vor exista morti" din cauza focurilor de artificii lansate asupra multimii adunate in centrul orasului.

Recentul val infractional din Koln - reprodus, chiar daca intr-o masura mai mica, la Hamburg, Stuttgart si Frankfurt - a inflamat dezbaterea purtata in Germania despre efectele primirii a 1,1 milioane de migranti anul trecut.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO