Ploi torențiale și inundații în Japonia. Cel puțin zece persoane au murit. VIDEO

Ultima actualizare: 26-10-2019 11:25

Zece persoane au murit și alte trei sunt dispărute în urma ploilor torenţiale care au afectat centrul Japoniei la doar două săptămâni de la trecerea taifunului Hagibis, care a făcut zeci de victime, au anunţat sâmbătă autorităţile locale.

Nouă persoane au decedat în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, printre care și doi vârstnici care au fost găsiţi înecaţi în maşina luată de ape în prefectura Chiba, situată la sud-est de Tokyo, relatează Agerpres.

O femeie de 40 de ani a fost găsită moartă în apropiere de coastă în Fukushima (est), potrivit unui responsabil din cadrul departamentului de pompieri.

Scafandri din cadrul poliţiei au fost mobilizaţi pentru a găsi cele trei persoane date dispărute.

„Apa curgea în grădina mea ca un râu. A fost mai rău decât în timpul taifunului”, a declarat pentru NHK un bărbat în vârstă de 75 de ani.

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis vineri avertizări de inundaţii şi alunecări de teren vizând mai multe zone din estul, centrul şi nordul ţării din cauza „precipitaţiilor extrem de intense”.

Mai multe alunecări de teren s-au produs în zonele îmbibate cu apă din regiune, inundate de a treia furtună din ultimele şase săptămâni, iar în unele locuri a plouat în jumătate de zi cât într-o lună.

În mai multe zone au fost emise avize de evacuare fără caracter obligatoriu.

Mare parte din prefectura Chiba este afectată de pene de curent, în unele cazuri de câteva săptămâni, în urma taifunului Faxai din septembrie şi apoi a taifunului Hagibis.

Furtuna tropicală Bualoi, care a afectat joi insulele Bonin (Ogasawara) din sud cu puterea unui taifun, se îndreaptă spre Oceanul Pacific, iar meteorologii au prognozat că intensitatea sa va scădea până la nivel de depresiune tropicală.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO