Zeci de bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperite într-un oraș din Germania


Ultimul update: Sambata 26 Octombrie 2019 10:43
Data publicarii: Sambata 26 Octombrie 2019 10:38
Categorie: Stiri externe
bomba WW2

Muncitori şi experţi în construcţii au descoperit 33 de bombe în oraşul bavarez Neutraubling în ultimele trei zile, informează sâmbătă DPA.

Vineri, nouă bombe datând din Al Doilea Război Mondial au fost dezamorsate sau aruncate în aer, a declarat poliţia. Deja miercuri şi joi experţii au făcut ca 24 de bombe să devină inoffensive, relatează Agerpres.

La un moment dat a existat o instalaţie de producţie a fabricii de avioane Messerschmitt în acest oraş din apropiere de Regensburg, motiv pentru care au avut loc multiple raiduri aeriene asupra localităţii în Al Doilea Război Mondial.

Experţii au găsit ultimele nouă bombe în timpul lucrărilor pentru construcţia unui nou parc industrial. Bombele au fost detonate după-amiaza, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Michael Weiss, expert în eliminarea bombelor în cadrul Centrului de comandă specializat din Nurnberg şi colegii săi sunt frecvent trimişi în zonă.

Weiss nu este surprins că atât de multe bombe de 10 kilograme sunt găsite în prezent în Neutraubling. Bombele cu fragmentare erau folosite pentru a distruge avioanele noi în afara atelierelor şi a le împiedica să decoleze.

A detona bombe mai mici este un mod mai simplu şi mai rapid decât a le dezamorsa, în special când este descoperit un mare număr de dispozitive explozive.

Miercuri, muncitorii au găsit o bombă de 500 de kilograme pe un şantier de construcţii în centrul oraşului şi joi alte 14 bombe mai mici în diferite locuri. Toate dispozitivele neexplodate erau încă funcţionale.

Cincisprezece bombe pe zi este un "eveniment unic" pentru un oraş precum Neutraubling, a declarat poliţia.

Sursa: Agerpres

Alertă cu bombă pe Calea Victoriei, la o bancă. 2000 de angajați au fost evacuați
Alertă în Germania. 14.000 de oameni dintr-un oraş au fost evacuaţi
Poliţişti ce dezamorsau o bombă, atacaţi cu cocktailuri Molotov în Irlanda de Nord. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO