Ploi puternice, puse pe seama fenomenului El Nino, fac ravagii in Bolivia

Ultima actualizare: 20-05-2012 19:03

Un camion de cateva tone a fost luat de curenti si aruncat in larg. Doi dintre cei noua oameni care erau in masina au murit inecati. In alta zona, viitura a tinut captiv un barbat, care a fost salvat in ultimul moment.

 

Camionul circula pe drumul de coasta, invadat deja de viitura. Puhoiul l-a luat pe sus si l-a rasturnat in mare. Doi copii, cu varste de 3 si 15 ani, au murit. Ceilalti sapte oameni din vehicul au scapat cu viata.

Momente de groaza si in estul Boliviei, unde un barbat s-a pomenit in mijlocul viiturii. L-a salvat un trunchi de copac de care a avut norocul sa se agate. De pe mal, cativa localnici l-au privit cu sufletul gura, incurajandu-l si rugandu-se pentru el. Tensiunea a devenit insuportabila, cand barbatul s-a desprins de copac si aproape ca a fost inghitit de apele involburate.

Alti trei oameni au fost surprinsi de viitura, pe un petec de pamant mai inalt. O echipa de salvare dotata cu o barca pneumatica i-a scos pe toti la liman.

De la sfarsitul anului trecut, cel putin 20 de oameni au murit in inundatii in Bolivia, iar 40.000 au ramas fara un adapost deasupra capului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO