Planurile periculoase ale liderului separatist ucrainean retinut la Chisinau. Unde urma sa faca recrutari si cati bani oferea

Ultima actualizare: 02-06-2015 07:04
separatist moldova

Reprezentantii Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova (SIS) au confirmat ca un militar de 22 de ani, originar din orasul Odessa, Ucraina a fost retinut vineri pe Aeroportul International Chisinau.

Acesta a fost interogat de Serviciul de Securitate, povestind in detalii cine este si unde urma sa ajunga. Astfel, el a declarat ca este comandant de campanie in detasamentul de rebeli "Somali" din regiunea Donetk, cu pseudonimul "Akademik" si are grad de locotenent-major, informeaza publika.md.

Tanarul avea intentia de a se deplasa in regiunea asa-numitei republici populare Donetk, iar ulterior in orasul Odesa. El dorea sa recruteze cetateni din regiunea transnistreana pentru a-i insoti in regiunea Odesa in scopul intreprinderii unor masuri de destabilizare a situatiei.

Militarul a declarat ca avea indicatii sa recruteze cetateni ai Republicii Moldova, din stanga Nistrului, pentru ai indemna sa lupte pentru republici separatiste din estul Ucrainei, fiind remunerati lunar cu circa 600 de dolari.

Potrivit reprezentantilor SIS, in urma verificarii bagajelor, s-a stabilit ca persoana vizata detinea un livret militar al structurilor paramilitare ale asa-numitei (a.n.) republici populare Donetk, uniforma militara cu semne distinctive ale detasamentului sus-numit, harti topografice din regiunile de lupta, actele militare, steagul detasamentul "Somali".

Dupa ce angajatii Serviciului de Informatii si Securitate isi vor incheia interogarile, militarul va fi predat Serviciului Secret ucrainean.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!