Pilotii avionului Tupolev 154 ar fi putut evita catastrofa!

Ultima actualizare: 29-07-2012 03:48

O spun anchetatorii rusi pe baza informatiilor obtinute din cutiile negre. Cu alte cuvinte, Moscova crede tot in varianta unei erori umane.

Explicatiile pe larg se lasa insa asteptate. Intre timp, pe internet apar noi marturii ale tragediei din 10 aprilie, in care si-au pierdut viata presedintele si Prima Doamna a Poloniei, plus alte 94 de persoane.

Potrivit agentiei RIA Novosti, informatiile extrase pana acum din cutia neagra, care a inregistrat conversatiile din cabina pilotilor, arata ca, desi s-ar fi plasat exact pe axa pistei de la Smolensk, chiar inainte de a ateriza, au repornit reactoarele si au efectuat un viraj la dreapta incercand sa castige altitudine, lovind copacii din apropiere.

In editia electronica a cotidianului rus Komsomolskaya Pravda au aparut cateva imagini ce surprind momentul in care medicii legisti si pompierii rusi se pregatesc sa puna trupul neinsufletit al presedintelui Lech Kaczynski intr-un sicriu pentru a-l transporta la morga din Moscova.

Echipele de interventie de la Smolensk au reusit sa mute din loc si celelalte bucati ale aeronavei, sub care se crede ca s-ar mai afla alte cadavre. Au adus utilaje de mare putere, capabile sa ridice resturile de avion si sa le mute din padure, pentru analize suplimenatre.

CUTREMURATOR! Imagini cu trupul presedintelui polonez imediat dupa accident

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO