Peste 5200 de arme de foc au fost arse de autoritatile kenyene. Motivul pentru care a fost luata aceasta decizie VIDEO

Ultima actualizare: 18-11-2016 00:15
arme kenya

Vicepresdintele Kenyei a participat la incendierea a peste 5250 de arme de foc, care au fost confiscate de autoritati in incercarea de a descuraja violenta crancena cauzata de traficul ilegal de arme.

William Ruto, vicepresedintele tarii, a prezidat acest eveniment la care s-au ars pusti si pistoale adunate in 3 gramezi de aproape 5 metri inaltime fiecare. Ruto a declarat ca aceste arme au fost colectate in Kenya, in ultimii noua ani, relateaza NBC News

 

El a declarat: “E responsabilitatea agentiilor guvernamentale si a cetatatenilor sa se asigure ca pacea este mentinuta in tara noasta.

Este foarte important pentru noi toti sa intelegem ca distrugerea armelor detinute ilegal reprezinta un factor de echilibru, pentru ca daca acestea ar pica pe maini gresite, ar destabiliza pacea si stabilitatea natiunii noastre, fiind un pericol pentru securitatea nationala”, relateaza capitalfm.co.ke

Kenya are o politica foarte strica in privinta armelor de foc, iar un permis de port-arma este foarte greu de obtinut. Cei care aplica pentru el, trebuie sa treaca de o serie de interviuri si de anumite cercetari preliminarii. Autoritatile estimeaza ca cel putin 500.000 de arme sunt detinute ilegal de catre localnici.
.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO