Peste 3,5 tone de canabis, confiscate în Oceanul Indian. Unde au fost descoperite

16-12-2019 20:43

nava droguri

O încărcătură de peste 3,5 tone de răşină de canabis a fost confiscată vineri de o fregată a marinei franceze în Golful Oman, fiind cea mai mare captură înregistrată în acest an în regiune, a anunţat luni Ministerul francez pentru forţele armate.

Pe baza unor informaţii, fregata Courbet a localizat „o ambarcaţiune suspectă care naviga fără pavilion şi a monitorizat-o prin radar peste 36 de ore, în aşteptarea transferului de stupefiante la bordul său de către o navă complice”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Nava s-a îndreptat apoi spre sud şi a fost urmărită de fregată. Un total de 172 de baloţi de răşină, aproximativ 20 de kilograme fiecare, erau ascunşi într-un fund dublu al rezervoarelor de combustibil. Întreaga marfă a fost distrusă.

Ministrul apărării Florence Parly a salutat o „acţiune impresionantă a marinarilor noştri care susţin valorile Franţei în această luptă esenţială împotriva traficului de droguri, multe dintre acestea având ca destinaţie finală Europa”.

Fregata opera în sprijinul „Combined Task Force (CTF) 150”, o coaliţie care reuneşte „forţe maritime din mai multe ţări pentru a lupta împotriva traficului şi a activităţilor ilicite legate de terorism şi pentru a garanta securitatea spaţiilor maritime”, se precizează în comunicat, fără a menţiona posibile arestări în legătură cu operaţiunea.

Navele franceze au efectuat în 2019 în zonă nouă confiscări, reprezentând în total aproape 15 tone de produse ilicite, potrivit ministerului francez.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO