Pericolul la care se expun cei care folosesc trotinetele electrice. Experimentul făcut de francezi


Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 10:27
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2019 09:15
Categorie: Stiri externe

Sunt rapide, te ajută să scapi de trafic, dar sunt şi periculoase. Vorbim despre trotinetele electrice, care au devenit în ultima vreme tot mai populare.

Francezii au făcut un test prin care vor să tragă un semnal de alarmă asupra acestui mijloc de transport care, spun ei, prezintă un grad ridicat de accidentare.

Prin aceste scene dramatice, francezii vor să atragă atenţia asupra pericolului la care se expun cei care preferă să circule cu trotinetele electrice. Manechinul a fost aruncat câţiva metri de maşina care venea în viteză, iar pagubele au fost de ambele părţi. Testul a fost pus la cale după ce autorităţile au ieşit pe străzile din Paris şi au văzut că nu toţi oamenii respectă regulile de siguranţă atunci când decid să iasă la plimbare cu acest mijloc de transport modern şi ecologic.

Reporter: V-aţi gândit să vă protejaţi?
Tip pe trotineta: Cum să mă protejez?
Reporter: Cu o cască, de exemplu!
Tip pe trotineta: A, nu! Nu!

Pe lângă el, alte zeci de persoane au fost surprinse mergând pe străzile capitalei franceze fără cască de protecţie. Printre ei chiar şi un părinte însoţit de fiul său.

Chiar dacă trotineta electrică pare ușor de condus, echipamentul de protecţie este obligatoriu, pentru că vă poate salva viaţa, iar testul realizat de francezi demonstrează din plin riscul la care vă expuneţi atunci când ieşiţi în trafic pe un astfel de vehicul.

Alarmate de creşterea numărului de accidente, autorităţile din Paris au adoptat noi reguli de circulaţie pentru acest mijloc de transport încă din toamnă anului trecut. Atunci, s-a decis ca proprietarii de trotinete şi scutere electrice să nu mai circule pe trotuare, ci numai pe şosele şi să respecte Codul Rutier, la fel ca maşinile sau motocicletele.

 

S-a inaugurat sistemul de închiriere a trotinetelor electrice din Timișoara. Robu a testat-o pe prima
Românii dau mașinile pe scutere și trotinete electrice: ”Am făcut 17 km în 14 minute”
VIDEO PROTVPLUS.RO