Șapte persoane au murit în urma prăbuşirii hotelului din China

Ultima actualizare: 08-03-2020 10:07

Cel puţin şapte oameni au murit în prăbuşirea unui hotel în oraşul Quanzhou, din provincia Fujian din China, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de agenţia de presă chineză Xinhua.

Potrivit Reuters, locul era folosit pentru a pune în carantină persoanele aflate sub observaţie pentru coronavirus.

Patruzeci şi trei de oameni au fost scoşi de sub dărâmături, dintre care şase fără semne vitale în momentul salvării, iar o a şaptea persoană a murit mai târziu la spital, conform Xinhua. Douăzeci şi opt de persoane se mai aflau sub dărâmături duminică la orele locale 11:30.

Hotelul Xinjia, cu şase etaje, subsol şi 66 de camere, s-a prăbuşit sâmbătă seara, în jurul orelor locale 19:05, 71 de persoane fiind prinse sub dărâmături.

Hotelul Xinjia, care are 80 de camere, a fost recent transformat în unitate în carantină pentru persoanele care au avut contact cu pacienţi contaminaţi de noul coronavirus.

Potrivit autorităţilor locale din Quanzhou, mai mult de 700 de salvatori, echipe de intervenţie, au fost trimişi la faţa locului.

Agenţia de presă oficială Xinhua a indicat, fără prea multe detalii, că proprietarul hotelului este interogat.

Oraşul a înregistrat 47 de cazuri de contaminare de la debutul epidemiei de Covid-19, în decembrie.

Din cauza coronavirusului, în China au murit 27 de oameni duminică, numărul total al deceselor ajungând în ţară la 3.097 şi cel puţin 80.695 de persoane au fost infectate de la începutul epidemiei, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO