Parlamentul European cere protecţie pentru homosexuali, transsexuali şi intersexuali

Ultima actualizare: 14-02-2019 18:02
homosexuali
iStock

Plenul Parlamentului European a aprobat joi la Strasbourg două rezoluţii care solicită mai multe politici de combatere a discriminării şi de protecţie a homosexualilor, transsexualilor şi intersexualilor, transmite agenţia EFE.

Într-un prim text despre persoanele LGBTI, eurodeputaţii afirmă că au remarcat în ultimii ani ''o involuţie în Uniunea Europeană în respectarea egalităţii de gen, care afectează direct persoanele LGBTI'' şi prin urmare cer Comisiei Europene să se angajeze în combaterea acestei situaţii, conform Agerpres. 

Concret, textul adoptat cere să se aprobe un nou document strategic pentru promovarea egalităţii în cazul persoanelor LGBTI, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea şi educaţia, şi ''condamnă cu tărie tratamentele şi intervenţiile chirurgicale de normalizare sexuală''.

Se solicită de asemenea Comisiei Europene să continue campaniile de comunicare şi de ''sensibilizare'' a opiniei publice faţă de persoanele LGBTI.

Invocând Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, una dintre rezoluţiile votate de Parlamentul European ''invită statele membre să asigure depatologizarea persoanelor intersexuale''.

Pe de altă parte, executivului comunitar şi statelor membre li se mai cere ''să sprijine organizaţiile care acţionează pentru eliminarea stigmatizării persoanelor intersexuale'' şi ''să majoreze finanţarea acordată organizaţiilor societăţii civile care se ocupă de persoanele intersexuale''.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO