Papa a vorbit despre violența împotriva femeilor după ce a lovit mâna unei credincioase

Ultima actualizare: 02-01-2020 09:49

Papa Francisc a descris violenţa împotriva femeilor drept "o blasfemie la adresa lui Dumnezeu", în cadrul omiliei de Anul Nou pe care a susţinut-o la Bazilica Sf. Petre din Roma.

Femeile sunt cele care dau viaţă, a susţinut Suvernaul Pontif "şi totuşi ele sunt în mod continuu insultate, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să pună capăt vieţii care le înmugureşte în pântece".

"Orice formă de violenţă împotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a întrupat dintr-o femeie. Salvarea întregii omeniri a venit din pântecele unei femei. Putem să înţelegem de cât de multă umanitate dăm dovadă după cum tratăm corpul unei femei", a susţinut el, informează Agerpres.

Corpul femeii este un sacrificiu adus "pe altarele profane ale publicităţii, ale profitului, ale pornografiei". Femeile trebuie eliberate de consumerism, a mai susţinut Papa, adăugând că "femeile trebuie respectate şi onorate" şi că "a lor este cea mai nobilă carne din lume".

"Şi în zilele noastre, maternitatea este degradată pentru că singura creştere de care suntem interesaţi este cea economică", a punctat Suvernaul Pontif.

Numeroase mame sunt nevoite să fugă în pribegie pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor şi ajung în locuri unde sunt considerate de prisos "de către oameni cu stomacurile pline de mâncare şi inimile golite de dragoste", a mai susţinut el.

Papa Francisc a lovit mâna unei femei

 

Cu doar câteva ore mai devreme, Papa Francisc a fost protagonistul unui incident care a devenit deja viral pe rețelele sociale.

O femeie mult prea insistentă l-a scos din sărite pe Papa Francisc. L-a apucat de mână, ca să-l țină pe loc, marți seară, când pontiful a vrut sa asiste la scena nașterii Domnului, din piața San Pietro.

Spre mirarea celor din jur, papa s-a zbătut ca să scape din strânsoare. Vizibil înfuriat de gestul femeii, a lovit-o de două ori peste mână, înainte să reușească, în sfârșit, să evadeze. Negru de supărare câteva clipe, și-a recăpătat apoi zâmbetul și s-a îndepărtat de mulțime.

Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru că gestul său

 

Miercuri dimienață, Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru că "şi-a pierdut cumpătul" atunci când o femeie a vrut să-i strângă mâna, iar Suveranul Pontif a lovit-o peste mână.

"De atât de multe ori ne pierdem cumpătul. Asta mi s-a întîmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru exemplul prost pe care l-am dat", a declarat şeful Bisericii catolice.

Imaginile cu Papa Francisc care a reacţionat iritat, lovind energic mâna unei credincioase, după vecerniile din ultima zi a anului 2019 din Piaţa Sfântul Petru, au fost urmărite de mii de ori pe reţelele de socializare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO