Panica la englezi: un virus informatic puternic a golit 3.000 de conturi

Ultima actualizare: 06-05-2012 23:09
Virus

Conform Daily Mail, paguba provocata clientilor unei banci, al carui nume este tinut secret, este de 675.000 de lire sterline. Specialistii sustin ca acest virus informatic este cel mai puternic pe care l-au vazut pana acum.

Se pare ca acest virus este ultima varianta a troianului cunoscut sub numele de Zeus, care a atacat prima data in urma cu trei ani.

Oficialii firmei de securitate M86, care au descoperit fraudele, sustin ca virusul este deosebit de puternic: "Nu am mai vazut niciodata o amenintare atat de sofisticata si de grava. Sfatul nostru este sa va verificati cat mai des conturile si sa tineti minte ce aveti acolo."

Conform The Times, bresa de securitate a fost descoperita dupa ce M86 a obtinut autorizatia de acces la un server din Estul Europei, care controla aceste furturi.

Acest server aduna diferite date de identificare, precum si parole, dupa care transfera automat banii pe care ii gasea, insa numai daca in cont erau cel putin 800 de lire sterline.

De asemenea, unul dintre oficialii M86 a declarat ca virusul este atat de bine construit, incat nu poate fi detectat de programele obisnuite.

Pe de alta parte, conform statisticilor, peste 100.000 de calculatoare personale din Marea Britanie au fost infectate cu diferite forme ale unor virusi informatici.

Specialistii de la McAfee Inc, o cunoscuta companie de software anti-virus, avertizeaza ca nici posesorii de Mac nu trebuie sa stea linistiti, deoarece si ei vor fi tinta atacurilor in viitorul apropiat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO