Panica in centrul Italiei, dupa cele 20 de cutremure inregistrate sambata. Avertismenul seismologilor

Ultima actualizare: 01-11-2016 07:04
cutremur Italia

Circa 20 de replici s-au produs sambata in centrul Italiei, la cateva zile de la seria de seisme puternice care au trezit teama in randul locuitorilor din aceasta regiune privind posibilitatea producerii unui seism de amploarea celui din luna august.

Atunci, aproape 300 de oameni au murit, scrie sambata agentia DPA. Replicile au inceput la miezul noptii de vineri spre sambata si au continuat pe parcursul zilei de sambata, potrivit agentiei de stiri Ansa care citeaza Institutul National de Geofizica si Vulcanologie (INGV).

Circa 4.000 de oameni sunt fara adapost pentru a treia noapte consecutiva dupa seismele de miercuri care au avut magnitudini in jurul valorilor 5,4 - 5,9. Localnicii au cautat adapost in salile de sport, hoteluri sau au dormit in compartimentele de tren, potrivit Ansa.

Potrivit expertilor, replicile seismelor de miercuri ar putea dura cateva saptamani si chiar luni, conform agentiei France Presse.

Seismele de miercuri, care au fost simtite la Roma si la sute de kilometri distanta, au avut epicentrele la circa 30 de kilometri nord de Amatrice, locul unde s-a produs la 24 august cutremurul cu magnitudinea 6, in urma caruia au murit 298 de persoane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO