Palestinian ucis de un obuz israelian cu câteva ore înaintea unui protest în Gaza

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
isarel palestina
iStock

Un agricultor palestinian a fost ucis vineri dimineaţă devreme în Fâşia Gaza de un tir de artilerie israelian, cu câteva ore înaintea unei adunări de protest cu ocazia "Zilei pământului" palestinian.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii palestinian, citat de AFP, bărbatul, în vârstă de 27 de ani şi identificat ca Omar Samur, a fost ucis în apropiere de Khan Yunis, în sudul Gazei, informează Agerpres.ro

Potrivit martorilor oculari, el se afla pe terenul său lângă graniţă când a avut loc incidentul.

Armata israeliană nu a reacţionat imediat la aceste informaţii.

Începând de vineri şi timp de mai mult de şase săptămâni, are loc o mare adunare în care mii de palestinieni - rupţi de restul lumii din cauza blocadei israeliene - sunt chemaţi să protesteze la câteva sute de metri de bariera israeliană ce închide frontiera cu Gaza. În sud, cealaltă frontieră, cu Egiptul, este închisă aproape permanent.

Începutul protestului coincide cu "Ziua pământului" palestinian, comemorarea anuală a uciderii a şase arabi israelieni în 1976 în timpul manifestaţiilor împotriva confiscării terenurilor de către Israel.

Această acţiune de protest va avea loc sub stricta supraveghere a soldaţilor israelieni gata să răspundă cu forţă dacă situaţia va degenera

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO