Pagube materiale uriașe în Istanbul după furtuna extremă care a lovit orașul

Ultima actualizare: 30-11-2021 09:44

O furtună extrem de puternică a făcut prăpăd, în Istanbul, luni după-amiază. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, alte zeci au fost rănite.

Și pagubele materiale sunt uriașe. Acoperișuri au fost luate pe sus, panouri publicitare aruncate dintr-o parte într-alta și peste o sută de copaci, au fost smulși din rădăcini.

În doar câteva secunde un turn din metal se prăbuşeşte în mijlocul unei străzi din Istanbul sub privirile speriate ale oamenilor aflaţi în apropiere. Din fericire aceştia au apucat să se ferească la timp, doar un şofer a fost la câţiva metri de o soartă tragică.

Aceste imagini s-au repetat în multe locuri din metropola turcă. Zeci de acoperişuri au fost luate de vânt, iar blocurile au fost desfăcute ca nişte cutii de conserve. Resturile metalice au fost aruncate peste parcări sau în mijlocul străzii.

O femeie şi-a pierdut viaţa strivită de bucăţi de acoperiş. Copilul care era cu ea a scăpat cu viaţă, dar a ajuns la spital. În total, 4 oameni au murit şi alţi 19 au fost răniţi, 3 dintre ei grav.

Pe şoselele din apropiere de Istanbul, mai multe tiruri au fost răsturnate de vântul extrem de puternic, cu rafale care au atins în unele locuri până la 140 de kilometri pe oră. Unul dintre autotrenuri era românesc, înmatriculat în Argeş.

Pe podul care leagă partea europeană de cea asiatică a Istanbulului, doi şoferi de autobuz au format un paravan protector pentru câţiva scuterişti care voiau să traverseze, însă vântul le punea vieţile în pericol.

Potrivit autorităţilor turce, bilanţul e unul cât se poate de serios. Dincolo de acoperişurile distruse, au fost zeci de copaci smulşi din rădăcini şi aruncaţi la pământ, zeci de maşini avariate şi sute de geamuri sparte. Traficul naval prin strâmtoarea Bosfor a fost închis și mai multe curse aeriene au fost redirecționate către aeroporturile din Ankara şi Izmir, din cauza pericolului la care s-ar fi expus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO