OZN filmat la Ierusalim. A coborat din cer si s-a aprins puternic. VIDEO

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:27
OZN deasupra Ierusalimului

Un obiect zburator neidentificat si foarte luminos a fost surprins pe cerul Ierusalimului. A fost filmat din patru locuri, de oameni diferiti. Scena i-a lasat pe toti cu gura cascata, iar specialistii nu au nicio explicatie.
 

Obiectul, de forma circulara, a fost vazut coborand incet spre centrul Orasului Sfant, chiar deasupra Cupolei Stancii, cea mai mare moschee musulmana din Ierusalim.

Apoi a clipit puternic, asemanator cu un blit de aparat foto, dar de mii de ori mai intens. Brusc, OZN-ul a tasnit spre cer cu o viteza uimitoare.

Primul clip aparut pe internet este datat 28 ianuarie, dar a fost urcat pe YouTube in ziua urmatoare, cu indicatia ca ar fi fost filmat la ora 1 noaptea, vineri spre sambata, scrie The Sun.

Dupa cum se vede clar in filmuletul de mai sus, undeva in dreapta imaginii apare un barbat care filmeaza cu telefonul acelasi OZN. Clipul sau a aparut pe internet o zi mai tarziu decat primul, dandu-le scepticilor serioase motive sa creada ca in acest caz nu este vorba despre un simplu "montaj" facut de un pusti rebel.

Cum era de asteptat, pasionatii de OZN-uri spun ca aceste clipuri sunt dovada suprema ca extraterestrii exista, in timp ce altii spun ca obiectul neidentificat tine de diverse credinte religioase.  

Dupa primele doua aparitii deja scepticii isi puneau problema "cum de este posibil asa ceva". Iar cand a aparut al treilea video, filmat chiar din apropierea moscheii, criticii au rasuflat usurati. Acestia spun ca filmutletul este suspect si ca ar fi un fals.

Se pare ca, daca primele doua clipuri sunt greu de demontat, acest al treilea are urme de editare evidente, scrie editorialistul Lee Spiegel de la AOLNews.

Unii spun ca pista audio a fost montata din bucati ca sa para ca erau oameni acolo, in momentul filmarii. Unele analize pe imagine ar arata ca nici macar nu este vorba despre un fisier video, ci de o fotografie asupra careia s-a intervenit si prin prelucrare digitala -sa bagat acea lumina de deasupra moscheii.

Aceiasi critici sustin ca daca ne uitam atent la asa-zisul video, vom observa ca nimic in afara de OZN nu se misca. Traficul nu exista, oameni nu apar, iar lumina stalpilor de pe strazi este si ea mult prea statica.

De curand a aparut, insa si un al patrulea filmulet care prezinta acelasi eveniment si despre care nu au inceput sa apara, inca, analize de imagine.

Tu ce crezi? Este vorba despre un OZN sau despre un fals? Comenteaza!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO