Orașul în care peste 21% din locuitori ar fi fost infectați cu coronavirus

Ultima actualizare: 24-04-2020 07:36
Oameni
Shutterstock

Aproximativ 13,9% dintre new-yorkezi au avut probabil Covid-19, potrivit rezultatelor preliminare ale testelor pentru aticorpi efectuate aleatoriu, publicate joi de guvernatorul Andrew Cuomo, transmite CNBC.

Reprezentanţii statului New York au testat aletoriu 3.000 de persoane la supermarketuri şi alte centre de cumpărături, în 19 comitate şi 40 de localităţi, pentru a vedea dacă au anticorpi împotriva coronavirusului, a căror prezenţă arată că au contractat virusul şi s-au recuperat, a spus Cuomo.

Statul New York are 19,4 milioane de locuitori, potrivit datelor oficiale, iar rezultatele preliminare arată că cel puţin 2,7 milioane de new-yorkezi au fost infectaţi cu noul coronavirus, potrivit News.ro.

Rezultatele diferă la nivelul statului, cea mai mare concentraţie de teste pozitive la anticorpi fiind în orașul New York, de 21,2%. La o populație de peste 8 milioane de oameni, asta înseamnă peste 1,5 milione de cazuri de infectare. În Long Island 16,7% dintre persoanele testate au fost testate pozitiv, iar în Westchester, unde a izbucnit epidemia din stat, 1,7% dintre teste au fost pozitive. În restul statului epidemia este sub control, 3,6% dintre teste fiind pozitive.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO