Orasul fara politisti. Toti au fost omorati sau rapiti

Ultima actualizare: 07-05-2012 00:29
traficantii de droguri

Razboiul cartelurilor pentru droguri i-a prins la mijloc pe oamenii legii. In orasul mexican Guadalupe toti politistii au fost linsati rand pe rand, goniti prin amenintari, iar ultimul dintre ei a fost rapit dupa ce i-a fost incendiata casa.

Guadalupe a fost lasat fara politisti de catre traficantii de droguri si bandele care le apara interesele.

Erika Gandara, in varsta de 28 de ani, a fost ultima politista ramasa in oras pana saptamana trecuta, cand casa i-a luat foc din senin. Dupa acel incident, femeia n-a mai putut fi gasita. Se crede ca a fost rapita de bandele de traficanti, potrivit unor surse din procuratura.

Toti colegii ei si-au dat demisia, ori au fost omorati in razboiul drogurilor. Unii dintre ei au fost chiar macelariti.

Peste 30.000 de oameni au murit, din 2006 pana acum, in conflictele legate de droguri, din momentul in care presedintele Mexicului a declansat ofensiva impotriva cartelurilor.

Domnisoara Gandara patrula prin orasul de 9.000 de locuitori din Iunie, cand se angajase ca politist in Guadalupe. Ea declara in toamna, agentiei France Presse, ca "nimeni nu vrea sa devina politist in acest oras". 

Guadalupe se afla la 5 km distanta de granita cu Statele Unite ale Americii si la 60 km de Ciudad Juarez, considerat a fi centrul afacerilor ilegale cu droguri.

Momentan, guvernul mexican a trimis soldati care sa pazeasca orasul si sa investigheze rapirea ultimei politiste din Guadalupe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO