Orasul diamantelor, afectat de criza economica


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 23:16
Data publicarii: Miercuri 22 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Capitala mondiala a diamantelor, orasul belgian Anvers, amana anul acesta prezentarea ultimelor tendinte din domeniul pietrelor pretioase, din lipsa de cumparatori.


Daca evenimentul de anul trecut a fost un succes, de data aceasta, se pare ca organizatorii nu stiu ce sa mai faca pentru a-si atrage clientii. 

De cateva luni, prelucratorii si comerciantii de diamante privesc neputinciosi curba descendenta a vanzarilor.

In consecinta, cea mai mare reuniune din lume a comerciantilor de diamante, unde ar trebui sa se decida soarta si pretul a aproape 80% din productia mondiala de diamante neslefuite, isi amana anul acesta deschiderea portilor. 

Programata pentru jumatatea lui noiembrie, reuniunea se va tine probabil anul viitor. Si asta numai daca piata se va calma. Si cum teama de recesiune ii ameninta si pe muritorii de rand, italienii s-au gandit sa vina de hac preturilor mari cu ajutorul unui sms. 

Mai exact, consumatorii pot trimite la un numar special cuvantul "rosie" sau "faina" si primsc un alt mesaj cu pretul mediu in regiunea in care locuiesc.

Programul, implementat de Ministerul Agriculturii, isi propune sa informeze oamenii, care nu ar trebui sa se lase inselati de speculanti in momente economice dificile.

Unde poti sa cumperi diamante de 300.000 de dolari si masini de 120.000?
Descoperire de senzatie in sudul Africii: un diamant de 478 de carate
VIDEO PROTVPLUS.RO