Orașul care a revenit complet la normalitate după ce a scăpat de Covid-19. Nu mai există restricții

Ultima actualizare: 08-10-2020 10:39
Auckland
Getty

Auckland, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă, a revenit joi la normalitate după ce a emis două decrete ce au impus izolarea populaţiei la domiciliu şi după ce a depăşit focarul de COVID-19 detectat la jumătatea lunii august, relatează EFE.

Cei 1,7 milioane de locuitori ai oraşului, care a fost plasat miercuri la miezul nopţii la nivelul de alertă cel mai scăzut (1 pe o scară de 4), acelaşi ca şi în restul ţării, şi-au recuperat complet libertatea de mişcare şi de circulaţie.

Autorităţile locale au anunţat luni că focarul din Auckland a fost controlat după ce nu au mai fost detectate contagieri locale legate de acest focar, care a fost epicentrul celui de-al doilea val de COVID-19 timp de peste o săptămână, şi au anunţat ridicarea restricţiilor începând de joi, scrie Agerpres.

Locuitorii din Auckland nu mai sunt obligaţi să menţină măsurile de distanţare fizică, iar reuniunile de persoane pot avea loc cu limitele impuse, printre alte măsuri.

"Multă lume este afară: studenţii se întorc la universităţi şi biblioteci, iar lumea în Albert Park", a scris pe Twitter Rosanne, o bibliotecară din Auckland. "Oare câţi studenţi vor veni azi la cursuri în această primă zi de revenire la normalitate?", s-a întrebat profesoara universitară Kathryn Jones.

În pofida acestei întoarceri la normalitate, directorul general pentru Sănătate din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a făcut apel la cetăţeni şi i-a îndemnat să fie precauţi, în pofida nivelului 1 de alertă.

Noua Zeelandă, care de miercuri nu mai are pacienţi infectaţi la nivel local, înregistrează doar 39 de cazuri active - din care trei au fost anunţate joi - catalogate drept cazuri importate (persoane care au călătorit în străinătate).

La nivel naţional, această ţară a înregistrat de la începerea pandemiei 1.508 cazuri de COVID-19 şi 25 de decese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO