Orașe devastate în Cehia, în urma unei tornade neobișnuite. VIDEO

Dată publicare: 25-06-2021 09:05
Dată actualizare: 25-06-2021 14:08


O furtună neobişnuit de violentă a lovit sud-estul Cehiei joi seara, provocând zeci de răniţi şi distrugeri de amploare în zona oraşelor Breclav şi Hodonin.

Imaginile de televiziune arată scene de devastare generalizată, cu maşini răsturnate şi clădiri cu pereţi şi acoperişuri prăbuşite, relatează EFE.

Rafale puternice de vânt, grindină de mărimea unei mingi de golf şi vânt cu viteza unui uragan au doborât numeroşi copaci şi au provocat pagube importante la clădiri şi maşini, potrivit televiziunii publice.

Numai la spitalul Hodonin au fost tratate aproximativ 200 de persoane rănite şi, potrivit unor surse spitaliceşti, au existat şi decese, a transmis postul public de radio.

Ministrul de interne Jan Hamacek a descris situaţia ca fiind "foarte gravă" şi a declarat că au fost trimise toate echipele de urgenţă disponibile, inclusiv echipe de salvare cu câini pentru a localiza eventualele persoane prinse între dărâmături.

Spre zona afectată se îndreaptă şi echipe de salvare din ţările vecine, Austria şi Slovacia, pentru a-i ajuta pe pompierii cehi.

Munca echipelor de intervenţie este îngreunată de faptul că zeci de mii de locuinţe din regiune au rămas fără curent electric.

Tags: cehia, tornadă,


VIDEO PROTVPLUS.RO