Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca, până pe 28 martie

Dată publicare: 15-03-2021 07:09
Dată actualizare: 15-03-2021 07:13


astrazeneca

Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Olanda a suspendat duminică utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva coronavirusului ca măsură de precauţie, până la 28 martie inclusiv, după ce s-au raportat „posibile efecte secundare" în Danemarca şi Norvegia, fără o legătură dovedită în acest stadiu, notează AFP.

„Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19”, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Mai multe ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca sau numai a unor loturi cu acest vaccin, în urma semnalării mai multor cazuri de tromboze care au survenit în zilele următoare inoculării, transmite Agerpres.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO