Polițiști din Chicago, investigați pentru că au lenevit în toiul violențelor și jafurilor din oraș

Ultima actualizare: 13-06-2020 09:43

În timp ce Congresul și Casa Albă pregătesc o reformă a poliției americane, 13 ofițeri din Chicago sunt investigați pentru conduită deplorabilă din toiul violențelor și jafurilor din oraș.

Potrivit unor imagini surprinse de camere de supraveghere, oamenii legii au trândăvit cinci ore, deși, pe străzi, huliganii distrugeau tot ce le apărea în cale.

Lori Lightfoot, primarul orașului Chicago: „Este unul dintre cele mai dezonorante și lipsite de respect lucruri pe care le-am văzut”.

Preț de cinci ore, 13 polițiști, printre care trei șefi, au stat la taclale, au mâncat popcorn și chiar au dormit, în timp ce pe străzi erau comise infracțiuni.

Lori Lightfoot: „Acești indivizi și-au abandonat responsabilitățile, obligațiile și jurământul de a sluji și de a proteja”.

Faptele s-au petrecut pe 1 iunie, în sediul de campanie al congresmenului republican Bobby Rush. Cu o noapte în urmă, clădirea fusese călcată de vandali, iar mallul din vecinătate - jefuit. Chicago, la fel ca multe alte orașe americane, a fost scena unor proteste violente după moartea afro-americanului George Floyd.

Lori Lightfoot: „Când peste tot în jur domnea haosul și erau înfăptuite crime, polițiștii erau atacați, bătuți, curgeau apelurile despre politiști care erau în pericol și voi vă faceți siesta cinci ore? Este scandalos!”

Bobby Rush, congresmen republican: „Nu le-a păsat de ceea ce se întâmpla cu oamenii în acest oraș. Nu le-a păsat!”

În cadrul Departamentului Poliției din Chicago a fost începută o anchetă internă, iar primărița a declarat că vrea sancțiuni drastice în cazul ofițerilor.

Reprezentant al poliției: „Dacă dormi în vreme de răzmeriță, oare ce faci într-o tură normală, fără revolte?”

Alt polițist: „Sunt polițist de 34 de ani și niciodată nu m-am simțit mai rușinat ca acum”.

Edilul a ținut să precizeze că, în timpul protestelor violente din Chicago, serviciul de urgență a primit 65.000 de apeluri în decurs de 24 de ore - adică de peste patru ori mai multe decât în mod normal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO