Oficial englez: ”Vaccinul împotriva Covid-19 va reduce substanțial numărul deceselor”

Ultima actualizare: 09-12-2020 19:58

Vaccinul împotriva coronavirusului va reduce substanțial numărul internărilor în spital şi chiar al deceselor. Este anunţul principalului oficial guvernamental pentru servicii medicale din Marea Britanie.

În Regat continuă campania de imunizare cu serul Pfizer-BioNTech. Un alt ser promițător cel dezvoltat de AstraZeneca și de Universitatea Oxford a devenit primul care și-a văzut rezultatele de eficacitate şi siguranță validate de o prestigioasă publicație științifică.

Prestigioasa revistă medicală The Lancet a validat concluziile finale ale studilor clinice pentru vaccinul Astra Zeneca / Oxford după inocularea a mai mult de 23.000 de voluntari. Datele sugerează de asemenea că serul poate reduce răspândirea virusului şi protejează de boală, inclusiv în formele grave, care pot duce la deces.

Însă rămân în continuare semne de întrebare în privinţa dozei optime. Unii voluntari au primit un dozaj de ser la jumătate decât era planificat. Şi varianta "greşită" s-a dovedit cea câştigătoare, oferind cel mai ridicat grad de protecţie, de 90 la sută.

Andrew Pollard, Director al Oxford Vaccine Group: ”Folosirea unei dozări la jumătate nu a fost planificată, dar s-a dovedit a fi o componentă realmente interesantă a acestui studiu clinic”.

În Marea Britanie, continuă campania de imunizare cu serul Pfizer / Biontech. Însă a apărut un avertisment: Persoanele cu un istoric de reacţii alergice semnificative, la medicamente sau alimente, nu ar trebui să se vaccineze cu serul anti-Covid. Este recomandarea autorităţii britanice de reglemantare, după ce doi asistenţi medicali au avut reacţii alergice după vaccinare.

Pe de alta pate, serul Pfizer / Biontech este aproape de aprobare şi în Statele Unite. Deja Administraţia americană a medicamentului a semnalat că nu au fost descoperite motive de ingrijoarare care să stopeze aprobarea vaccinului.

John Grabenstein, director al Immunization Action Coalition: ”Informațiile pe care FDA le-a transmis în această dimineață confirmă și dau mult mai multe detalii că vaccinul Pfizer / BioNTech are o eficiență de 95% și previne Covid”.

În condiţiile în care Pfizer are deja contracte încheiate cu alte guverne din toată lumea, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a dat un decret controversat, care blochează exportul vaccinului către alte ţări, câtă vreme cererea din Statele Unite nu este acoperită.

Donald Trump: ”Guvernul Statelor Unite acordă prioritate distribuirii vaccinului către cetăţenii americani, înaintea exportului către alte state”.

În cea mai mare parte, campania de vaccinare anti covid din Statele Unite ar urma să se desfăşoare în mandatul prezidenţial al lui Joe Biden.

Joe Biden: ”Această echipă se angajează că vor fi cel puțin 100 de milioane de vaccinări anti Covid în primele 100 de zile ale mandatului prezidențial”.

Ca să arate că are încredere în serul Pfizer și să dea un exemplu concetățenilor săi, Beniamin Netaniahu a spus că va fi primul care se va vaccina în Israel.

Benjamin Netanyahu: ”Cred în acest vaccin. Mă aștept că va primi aprobarea în zilele următoare”.

Premierul israelian şi-a dezvăluit planul după ce a întâmpinat primul transport cu doze din serul anti-Covid care a ajuns în Israel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO