O româncă din Italia a primit de la morgă un picior amputat în loc de copilul ei mort


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 18:57
Sursa: La Nazione
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 11:53
Categorie: Stiri externe
morga

O familie de români stabilită în Italia a fost pusă într-o situație imposibilă, iar acum își caută dreptatea în instanță.

Anul trecut, în noiembrie, femeia a născut un copil decedat la Spitalul ”Alto Tevere”, din Citta di Castello. A vrut să-și îngroape copilul, conform tradiției din România, și a cerut trupul de la morgă. Însă, în loc de copil, cei doi soți au primit un picior amputat, care provenea de la un bărbat matur, relatează La Nazione.

”Ne pare rău pentru eroarea făcută”, a fost singura justificare primită de la spital.

Copilul a murit pe 16 noiembrie 2016, dar familia a primit aprobarea pentru a-i ridica trupul abia pe 17 februarie 2018, după necropsie și expertize pentru determinarea cauzei morții.

Angajații de la morgă, se pare, au comis grava eroare. Ei au primit în același timp trupul unui bărbat decedat după o amputare și corpul copilului. Nu se știe cum, dar trupul copilului a ajuns în sicriu cu bărbatul în loc de picior, iar piciorul a fost pus în sicriul pregătit pentru copil.

Familia bărbatului decedat a primit trupul și a făcut înmormântarea. În momentul în care românii au venit să ridice corpul copilului decedat, cei de la morgă și-au dat seama de greșeala făcută.

După șocul suferit de incidentul în sine, românii au avut parte de un calvar, pentru că au făcut demersuri pentru exhumarea bărbatului, pentru a-și recupera copilul.

Românii au dat spitalul în judecată și, înainte de orice, vor să afla cine este vinovat pentru această greșeală macabră.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: La Nazione

Tags: romani, italia, morga,

VIDEO PROTVPLUS.RO