Un polițist a atacat cu spray cu piper un bărbat cu handicap de la vestele galbene. VIDEO


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 16:33
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 11:03
Categorie: Stiri externe
incident, vestele galbene

O înregistrare video realizată sâmbătă în Toulouse a ajuns în atenția publicului din cauza gestului șocant făcut de un polițist francez.

În video-ul postat pe Facebook se vede cum un protestatar al ”vestelor galbene” imobilizat într-un scaun special pentru persoanele cu handicap este agresat de un polițist.

Mai exact, potrivit declarațiilor persoanei care a filmat acest incident, citat de Daily Mail, protestatarul încerca să-și recupereze de la polițist ochelarii de protecție, însă acesta, agasat de insistențele bărbatului, scoate la un moment dat un spray cu piper și îl folosește exact în ochii protestatarului.

La scurt timp după incident a apărut și o fotografie cu efectele produse de spary-ul cu piper pe chipul bărbatului.

Mişcarea "vestelor galbene", care organizează acţiuni de contestare socială de la jumătatea lui noiembrie în Franţa, au manifestat din nou sâmbătă, din dorinţa de a rămâne mobilizaţi cu două săptămâni înaintea încheierii unei "mari dezbateri" lansate de preşedintele Emmanuel Macron ca răspuns la această mişcare, informează AFP, potrivit Agerpres.

La Paris, manifestanţii au parcurs 12 kilometri sub o puternică supraveghere poliţienească. "Vestele galbene" au manifestat şi la Nisa (sud-est), Strasbourg (est), Lille (nord) şi Nantes (vest). Câteva mii de oameni au protestat şi la Bordeaux şi Toulouse (sud-vest).

Manifestanţii îşi pun mari speranţe în mobilizarea din 16 martie, prezentată drept o zi-cheie care va coincide cu finalul marii dezbateri naţionale anunţate la 15 ianuarie de şeful statului francez, care a luat iniţiativa unei consultări naţionale fără precedent, ce a durat două luni, în încercarea de a răspunde furiei protestatarilor.

Această dezbatere, care a suscitat 10.000 de reuniuni în Franţa şi peste un milion de contribuţii pe internet, este calificată drept "mascaradă" şi "campanie de comunicare" de către numeroase "veste galbene".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bătrân bruscat de mai multe
Peste 41.000 de ”veste galbene” în stradă, în Franța. Al 14-lea weekend de proteste
Lupte între poliţie şi Vestele Galbene, în Paris. Cum a rămas un protestatar fără mână
FULLSCREEN
Un polițist a atacat cu spray cu piper un bărbat cu handicap de la vestele galbene. VIDEO
  • /

Sursa: Agerpres Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO