O noua viitura ameninta un oras cu 2 milioane de locuitori, in Australia

Dată publicare: 11-01-2011 00:00
Dată actualizare: 09-10-2012 02:45


O noua viitura ameninta un oras cu 2 milioane de l...
O noua viitura ameninta un oras cu 2 milioane de l...

10 morti si 70 de disparuti. Asa suna cel mai recent bilant al noului val de inundatii din Australia, fara a mai pune la socoteala drama oamenilor care au pierdut totul si pagubele de miliarde de dolari.

Iar sfarsitul cosmarului este departe. Cresterea brusca a apelor ameninta acum un oras cu 2 milioane de locuitori. Si acolo, mii de localnici au primit ordin de evacuare.

Un potop venit parca de niciunde, un tsunami pe uscat, cu valuri care au atins si 8 metri inaltime! Asa au descris localnicii noile viituri care au facut ravagii in partea de nord-est a Australiei. Puhoaiele au spulberat totul in cale, iar oamenii, inspaimantati, s-au refugiat pe acoperisuri.

La Toowoomba, o localitate situata la 130 de kilometri de Brisbane, casele au fost smulse din fundatii. Sinistratii au fost salvati cu elicopterele din mijlocul apelor.

Si e doar cel mai recent episod de groaza, dupa aproape o luna de inundatii cum nu s-au mai vazut in statul federal Queensland. In total au de suferit peste 200.000 de oameni, pe un teritoriul cat Franta si Germania luate la un loc.

Ce urmeaza? Alte inundatii! Raul Brisbane e gata sa iasa din matca, amenintand inclusiv orasul care ii poarta numele, al treilea ca marime din Australia, unde traiesc 2 milioane de oameni.

La Brisbane, avertizeaza autoritatile, 6.500 de case si birouri n-au cum sa scape de viitura, care ar urma sa atinga punctul maxim miercuri, cel tarziu joi.


VIDEO PROTVPLUS.RO