O mare companie închide fabricile din Austria și Marea Britanie și își mută o parte din producție în România
Producătorul german de piese auto şi utilaje Schaeffler a anunţat miercuri că va închide două unităţi de producţie, una în Berndorf, Austria, şi alta în Sheffield, Anglia, ca parte a unui amplu plan de restructurare.
Producția va fi relocată către unităţi mai eficiente din punct de vedere al costurilor din Slovacia şi România, transmite Reuters.
Compania a precizat că va opri producţia de rulmenţi în Berndorf, din cauza creşterii accentuate a costurilor cu materialele, energia şi forţa de muncă din ultimii ani. În Sheffield, producţia de ambreiaje va înceta, pe fondul scăderii cererii globale, care a dus la un surplus de capacitate de producţie, potrivit News.ro.
Alegeri 2024
21:15
De unde au apărut voturile pentru Călin Georgescu. Analiza Centrului pentru Democrație și Bună Guvernare
20:29
Câți bani au primit influencerii care l-au promovat pe Călin Georgescu. Unii regretă și se delimitează acum de el
19:45
Ce spun românii care manifestează împotriva lui Călin Georgescu. „Am trecut printr-un regim comunist. Să nu treacă și el”
19:36
Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Dacă s-a încălcat procedura, Curtea Constituțională va anula acest tur de scrutin
Producţia va fi relocată către unităţi mai eficiente din punct de vedere al costurilor din Slovacia şi România, însă şi acestea vor fi afectate de reduceri de personal, a adăugat compania.
În luna noiembrie, Schaeffler a anunţat că intenţionează să concedieze 4.700 de angajaţi în Europa, cele mai multe locuri de muncă fiind afectate în Germania, după ce profitul operaţional al companiei s-a redus aproape la jumătate în trimestrul al treilea.
Anunţul vine pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă sectorul auto german. Recent, şi Robert Bosch a anunţat că va elimina până la 5.550 de locuri de muncă, în contextul competiţiei tot mai puternice din partea producătorilor chinezi şi al unei cereri slabe.
Industria auto germană, un pilon al economiei naţionale, trece printr-o perioadă de tranziţie marcată de creşterea costurilor şi de provocările generate de electrificare şi noile tehnologii.