O fetiță rămasă orfană primește casca de pompier a tatălui său, ucis în incendiile din Australia


Ultimul update: Marti 07 Ianuarie 2020 18:36
Data publicarii: Marti 07 Ianuarie 2020 17:55
Categorie: Stiri externe

Peste 2.000 de case au fost distruse în incendiile devastatoare din Australia, care au curmat, în ultimele luni, cel puțin 25 de vieți omenești. In unele locuri, ploaia și temperaturile care au mai scăzut puțin au fost un ajutor nesperat pentru pompieri.

Este, însă, doar un scurt răgaz... Meteorologii avertizează că temperaturile vor crește din nou și există temeri că două focare majore s-ar putea contopi într-un nou mega incendiu.

Anna Coren, corespondent CNN: "Ne aflăm la bordul navei HMS Adelaide, cea mai mare navă de debarcare cu elicoptere pe care o are Australia şi care este ancorată aici în portul Eden aflat pe Coasta de Sud în New South Wales. Numeroşi pompieri au fost aduşi aici pentru a participa la operaţiunile de evacuare şi să asigure tot ajutorul de care e nevoie. Jos, în interior, sunt peste 1.000 de paturi pentru cei care vor fi evacuaţi, un centru medical, precum şi tot felul de provizii de mâncare şi apă."

În unele zone pârjolite deja, oamenii se întorc acasă... Numai că, pentru mulţi, "acasă" mai înseamnă doar nişte ruine arse.

Bărbat: "Focul a mistuit totul cu o ferocitate incredibillă. Am luat decizia bună să plecăm... Pentru asta suntem recunoscători."

Poate că erau pregătiţi pentru ce e mai rău, dar realitatea este devstatoare.

Chiar şi pompierii - mulţi dintre ei voluntari - aflaţi de luni de zile în lupta cu focul sunt copleşiţi.

Pompier: "Mi se tăie răsuflarea, uneori, când văd cu ce se confruntă oamenii aceștia... Mă gândesc ce aș fi simțit eu să fiu în locul lor."

Fetiţa unui pompier rămasă orfană, a primit simbolic, casca tatălui ei, la funeralii. Mai mulţi "soldaţi ai focului" se număra printre cei 25 de oameni care au pierit în incendii, de la izbucnirea acestei crize fără precedent, în Australia. Un dans războinic tradiţional, haka, i-a adus un ultim omagiu pompierului căzut la datorie.

În ultimele zile, au donat bani pentru a sprijini eforturile pompierilor, dar şi pentru sinistraţi - multe celebrităţi. Printre acestea actorul australian Chris Hemsworth, care a postat marți un filmuleţ pe Twitter, în care anunţa că a donat un milion de dolari.

 

Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate în Australia, pentru a le împiedica să bea apă
România vrea să ofere ajutor pentru stingerea incendiilor de vegetație din Australia
Incendiile din Australia aduc fenomene meteo neobișnuite pentru următorii 100 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33