Un nou super-incendiu s-ar putea forma în Australia. Un miliard de animale, condamnate la moarte

Ultima actualizare: 06-01-2020 20:35

În Australia, lovită de o criză a incendiilor fără precedent, a plouat în unele locuri, unde sunt focare active, și temperaturile au mai scăzut puțin.

Însă autoritățile au avertizat că nu s-a încheiat coșmarul. Mai rău, există riscul să se formeze un nou super-incendiu, prin contopirea unor focare din două state diferite.

Din septembrie, cel puțin 24 de oameni au murit. Focul a pârjolit peste 5 milioane de hectare de teren și a distrus peste 2.000 de case.

Un cer parcă incandescent și valuri de fum se văd în imaginile filmate din cabina unui avion militar australian, care a încercat să aterizeze pe aeroportul din Mallacoota, zilele trecute, pentru operațiunile de evacuare din calea incendiilor.

Până la urmă, misiunile aeriene au fost anulate și cei 4.000 de oameni refugiați pe plaje au fost evacuați cu vase militare, pe apă.

Oamenii sunt exasperați și furioși pentru modul în care răspund autoritățile la această criză de proporții nemaivăzute.

Impactul asupra vietăților sălbatice este sfâșietor. Potrivit World Wide Found, un miliard de mamifere și reptile au pierit și altele sunt condamnate.

Oameni inimoși încearcă să salveze cât mai multe animale, pe care le găsesc, amenințate de foc, pe proprietățile lor. Viața abia dacă mai pâlpâia în niște ursuleți koala, aduși la o clinică veterinară.

Din nefericire, pentru unele dintre aceste animale cel mai bine este să fie eutanasiate. Nu au șanse să supraviețuiască.

Actorul Russell Crowe s-a folosit de premiul câștigat la Globurile de aur pentru a atrage atenția supra tragediei din țara în care trăiește. Crowe a postat pe Twitter imagini cu camioneta lui de salvare, pregătită pentru orice eventualitate.

Alături a pus trofeul obținut pentru rolul principal din serialul The Loudest Voice.

Nicole Kidman, actrița de origine australiană, a anunțat că donează o jumătate de milion de dolari pentru lupta cu focul și pentru sinistrați.

Ploaia și temperaturile ceva mai scăzute au adus puțin ajutor în lupta cu focul. Este, însă, doar un răgaz temporar. Meteorologii avertizează că temperaturile ar putea crește din nou. Și există riscul formării unui nou mega-incendiu, prin unirea mai multor focare din statele Victoria și New South Wales.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO