O fetiță de 10 ani a murit după ce a încercat provocarea „blackout” pe care a aflat-o de pe rețelele de socializare

Ultima actualizare: 25-12-2021 16:57
Ambulanta
Shutterstock

O familie avertizează împotriva unui nou challenge de pe rețelele de socializare, numit „blackout challenge” după ce fetița lor de 10 ani a murit sufocată, relatează Insider.

Tawainna Anderson a spus că fiica ei Nylah și-a ținut respirația până când a leșinat, ca parte a provocării pe care a văzut-o pe rețelele de socializare, relatează ABC 7.

În timp ce unele publicații au raportat că „provocarea blackout” a fost o tendință TikTok, Insider nu a putut găsi nicio dovadă care să sugereze că Nylah a aflat despre presupusa provocare dintr-un videoclip TikTok. Căutarea termenului „provocare blackout” pe TikTok încă nu dă rezultate și, în schimb, trimite către o pagină despre „cum să recunoașteți provocările dăunătoare și farsele”.

După cum a raportat anterior Insider, provocările legate de asfixiere au circulat pe internet de ani de zile. Intenția care stă la baza acestui challenge este ca cei care îl experimentează să obțină o senzație puternică după ce îți țin respirația câteva secunde. 

Jocurile care implică sufocare datează încă din 1995, conform unui raport din 2008 al Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Era un fluture”, a spus mama fetiței pentru presa. "Ea era totul. Era un copil fericit."

Elizabeth Wood, un asistent social clinic autorizat a declarat pentru presa că Nylah era în dormitorul ei și familia ei era acasă când a murit.

Dar nimeni nu era în dormitor cu ea când s-a întâmplat asta, așa că nu era nimeni acolo care să o salveze”, a spus Wood.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO