O femeie în vârstă de 90 de ani s-a întors la școală pentru a termina studiile întrerupte de Al Doilea Război Mondial

Ultima actualizare: 15-04-2022 16:42
scoala general
Shutterstock

O femeie în vârstă de 90 de ani s-a întors la școală pentru a studia pentru diploma de gimnaziu, pe care nu a reușit să o obțină din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial.

Annunziata Murgia, din Italia, este cea mai în vârstă persoană care a studiat vreodată cursurile pe care le urmează, încheiate în mod normal la vârsta de 14 ani.

Femeia urmează lecții la centrul din apropierea casei sale din Dolianova, Sardinia.

„Cândva, doar cei cu bani puteau studia“

„Îmi place să învăț, mereu mi-a plăcut,“ a spus aceasta pentru Il Messagero, citat de The Guardian, adăugând: „Dar când a început războiul, totul s-a schimbat pentru mine. A trebuit să mă duc să muncesc, pentru că familia mea se chinuia [din punct de vedere financiar] și a trebuit să contribui și eu.“

„Cândva, doar cei care aveau bani puteau studia,“ a mai spus aceasta.

Murgia a învățat să coasă când era copil și apoi a devenit croitoreasă, dar a continuat să studieze de una singură, ori de câte ori putea.

Colegii de clasă sunt „ca și nepoții ei“

Femeii îi place istoria, și spune că „mereu“ a iubit cărțile de istorie pentru că a trecut printr-o perioadă substanțială a istoriei despre care s-a scris în cărți. „Am văzut consecințele Primului Război Mondial și am trăit prin Al Doilea,“ a spus aceasta.

Murgia a mai spus că, colegii de clasă sunt „ca și nepoții ei“, cel mai tânăr dintre aceștia având 16 ani și repetând examenul de diplomă pentru a intra la liceu. Dar Murgia e hotărâtă să „dea tot ce poate“ pentru a trece examenul din prima.

Unul din profesorii acesteia, Marina Pilia, a descris-o pe Murgia ca fiind un elev foarte pasionat și implicat.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO