EgyptAir anunta ca resturile gasite NU apartin de fapt cursei MS804. Principala ipoteza luata in calcul: act terorist

×
Codul embed a fost copiat

O noua catastrofa aviatica seamna groaza. Un avion EgyptAir a disparut fara urma in Mediterana, cu 66 de suflete la bord.

SUMARUL EVENIMENTELOR

O cursa a companiei EgyptAir, care zbura de la Paris la Cairo, a disparut de pe radare in cursul noptii de miercuri spre joi

► Avionul avea la bord 56 de pasageri si 10 membri ai echipajului
► Avionul a disparut de pe radare la 2.45 ora Cairo, la o altitudine de 11.000 de metri
► Aeronava intrase cu putin timp in urma in spatiul aerian egiptean, din care strabatuse 16 kilometri.
► Echipe de ajutor si salvare cauta in prezent aeronava, disparuta deasupra Marii Mediterana.

La bord se aflau 30 de egipteni, 15 francezi, 2 irakieni, 1 britanic, 1 belgian, 1 sudanez, 1 canadian, 1 portughez si 1 algerian.

Este vorba despre o cursa Paris-Cairo, care se anunta un zbor de noapte obisnuit, dar care s-a transformat in cel mai negru cosmar pentru rudele pasagerilor. Militarii greci spun ca aeronava egipteana a inceput sa zboare haotic, la un moment dat, de parca cineva s-a luptat pentru manșa, pentru ca apoi sa intre in vrie si sa cada brusc 7 mii de metri.

Citește și
grafitti MH370
Cel mai mare mister aviatic din istorie e la un pas sa fie descifrat. Anuntul autoritatilor:"Echipa a confirmat"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Pe masura ce orele trec, se vorbeste din ce in ce mai putin despre o defectiune tehnica si din ce in ce mai mult despre un atac terorist.

Avionul, un Airbus 320, a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle putin dupa miezul noptii si trebuia sa ajunga la Cairo la ora 3 dimineata. Aparatul a disparut insa de pe radare cu o jumatate de ora inainte de aterizare, la 10 minute dupa ce a intrat in spatiul aerian egiptean.

Potrivit ministrului grec al apararii, avionul a facut cateva miscari extrem de ciudate, inainte sa dispara sub altitudinea de 3.000 de metri, pana la care bat radarele civile. Avionul a virat stanga brusc, la 90 de grade, ca si cum cineva ar fi smucit mansa pilotului. Apoi, a virat brusc dreapta, de parca altcineva incerca sa redreseze Airbusul. Intoarcerea spre drepata este de 360 de grade, timp in care aparatul coboara brusc 7.000 de metri, adica intrase in vrie, o miscare violenta in spirala. In final se face praf la impactul cu marea.

Ross Aimer, expert in aviatie: "Este cel mai putin periculos moment al zborului. Chiar inainte sa inceapa coborarea. Zbura la altitudinea de 11 mii de metri si se apropia de momentul in care trebuia sa inceapa sa coboare si sa se pregateasca de aterizare."

Timp de doua ore, dupa decolarea de pe Charles de Gaulle, echipajul Egyptair nu a dat nici un semnal de alarma: zbor de noapte, pasageri putini, avion impecabil si trei politisti ai aerului la bord.

Dupa doua ore, la 2.30 dimineata, zborul MS804 iese din spatiul aerian al Greciei. La fel, nimic deosebit. Numai ca, la 11.000 de metri altitudine si avand o viteza de aproape1.000 de kilometri pe ora, Airbusul dispare de pe radare. Fara ca pilotul sa transmite vreun SOS, ceea ce s-a intamplat a fost brusc, catastrofal.

Ori pilotul s-a sinucis, ori unul din politistii aerieni inarmati a comis atentatul ori la bord era o bomba, plasata cel mai probabil, inca de la Cairo. Baliza de localizare a avionului a inceput sa emita dupa doua ore.

Initial, un oficial al companiei aeriene a declarat ca avionul a emis un mesaj SOS cu 10 minute inainte sa dispara de pe radar, insa aceasta informatie a fost dezmintita de armata egipteana. Faptul ca pilotii nu au avut timpul sa trimita un SOS sugereaza ca la bord s-a produs un incident brutal spun expertii in aviatie.

Emitatorul radio in caz de catastrofa a emis primele semnale ELT dupa doua ore de la disparitia zborului MS804.

Geoffrey Thomas , expert aviatie: "Cred ca a fost vorba despre o explozie catastrofala. Ce s-a intamplat aici a fost ca acest avion a disparut de pe radarul comercial si de pe cel militar. Practic, s-a evaporat de pe cer. Si in aceste situatii, exista un singur tip de deznodamant: ca s-a prabusit in ocean ".

Responsabilii iau in calcul toate ipotezele.

Geoffrey Thomas, expert aviatie: "Autoritatile vor verifica operatiunile de securitate de pe aeroportul francez, pentru a vedea daca au fost adusi explozibili la bord. Insa daca a fost vorba despre o bomba, aceasta putea sa fie plasata in avion, la Cairo. Avionul a zburat catre Charles de Gaulle si inapoi si bomba ar fi fost detonata la un anumit moment."

Avionul efectuase deja 4 zboruri in cursul zilei de ieri si tot atunci i se facuse si ultima verificare. Compania aeriana a facut publice nationalitatile calatorilor: 30 de egipteni, 15 francezi, doi irakieni, si pasageri din Marea Britanie, Belgia, Portugalia si Canada, in total 19 occidentali, care ar fi putut fi un trofeu pentru teroristi.

Rudele celor 66 de oameni aflati la bord s-au adunat pe aeroporturile din Paris si Cairo, pregatite pentru cele mai sumbre vesti.

Tragedia aminteste de un alt incident in care a fost implicat un aparat Egyptair- in 1999, copilotul unui Boeing a doborat avionul, in largul coastei Statelor Unite, tragedie in care si-au pierdut viata 217 oameni.

Desfasurarea evenimentelor de joi:

UPDATE 00:25 Rasturnare de situatie din partea EgyptAir. Desi anuntase ca resturile gasite joi la ora pranzului apartin avionului disparut, vicepresedintele Ahmed Adel a retras aceasta afirmatie.

"Ceea ce am identificat pana acum NU apartine avionului nostru", a declarat vicepresedintele EgyptAir pentru CNN.

Asadar, in acest moment vor continua cautarile pentru gasirea epavei, in timp ce principala ipoteza luata in calcul este un act terorist.

 UPDATE 23:10 Presedintele Comitetului grec de securitate aeriana a afirmat ca resturile gasite pana in prezent intr-o zona apropiata de presupusul loc de prabusire al avionului EgyptAir "nu provin de la un avion", dezmintind astfel un precedent anunt al companiei egiptene, relateaza AFP.

"Pana acum, analiza resturilor gasite arata ca nu apartin unui avion, iar omologul meu egiptean mi-a confirmat, de asemenea, in cursul ultimei noastre discutii, in jurul orelor 17.45 GMT, ca nu s-a dovedit ca aceste resturi provin de la zborul EgyptAir", a declarat acest oficial, Athanassios Binis.

Anterior, EgyptAir anuntase pe contul sau de Twitter descoperirea unor "resturi ale zborului MS804".

"Pe baza datelor geografice disponibile, vorbim despre aceleasi resturi, pana in prezent nu suntem la curent ca au fost gasite alte resturi" care sa fi determinat EgyptAir sa faca anuntul, a adaugat Athanassios Binis. El a subliniat ca alte informatii pot aparea totusi de la un minut la altul.

"A fost gasita o bucata de lemn si materiale textile care nu apartin unui avion", a insista el, reiterand afirmatiile facute in cursul zilei la postul de televiziune grec ERT1.

UPDATE 21:10 Un avion al Egyptair a decolat joi dupa-amiaza din Paris spre Cairo avand la bord unii membri ai familiilor pasagerilor din zborul anterior pe aceasta ruta al companiei egiptene, care s-a prabusit in zorii zilei in Mediterana.

Alte rude ale victimelor ar urma sa ajunga la Cairo cu un alt zbor din Paris, pe care Egyptair il are programat cu plecarea la ora locala 22.45 (20.45 GMT).

Pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris a fost initiata joi dimineata o celula de criza la care au fost prezenţi, pentru a-si manifesta solidaritatea cu familiile victimelor, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, si secretarii de stat pentru Transporturi, Alain Vidalies, si Ajutor pentru Victime, Juliette Méadel.

UPDATE 20:17 O fotografie surprinsa de capitanul unuia dintre vasele care fac parte din echipajul de cautare si salvare arata o vesta de salvare de culoare galbena plutind in apa.

Photo: Tarek Wahba

UPDATE 20:11 Compania aeriana EgyptAir confirma intr-un comunicat, pe pagina de Facebook, ca bucati din epava avionului au fost descoperite in largul Mediteranei. Este vorba, in mare parte, despre ramasite din plastic si mai multe veste de salvare.

"EgyptAir a primit o scrisoare oficiala de la Ministerul egiptean de Externe care confirma descoperirea epavei zborului MS804, langa insula Karpathos.

EgyptAir isi exprima compansiunea pentru familiile si prietenii celor aflati la bord. Membrii familiilor pasagerilor au fost deja informati.

Intre timp, echipa de investigatie egipteana, in cooperare cu autoritatile din Grecia continua cautarile."

UPDATE 20:05 Oficialii egipteni au confirmat ca au gasit o parte din epava aeronavei, un Airbus A320, langa insula Karpathos. Informatiile despre mai multe ramasite ale avionului aparusera inca mai devreme, dar anchetatorii s-au ferit sa faca afirmatii pana acum.

UPDATE 20:00 Autoritatile din Grecia au contactat Ambasada Egiptului la Atena pentru a confirma ca au gasit resturi de culoare albastra si alba ale unei epave, potrivit Sky News.

UPDATE 17:30 Nicio organizatie terorista nu a revendicat deocamdata prabusirea zborului MS804. Pe de alta parte, seful Serviciului Federal de Securitate din Rusia, Alexander Bortnikov, a afirmat ca, cel mai probabil, este vorba despre un "atentat terorist" si e cerut tragerea la raspundere a celor vinovati, scrie The Guardian.

Pana acum, nicio organizatie terorista nu a revendicat un posibil atac, iar anchetatorii se feresc sa traga o concluzie inainte de a gasi epava si a recupera cutiile negre.

UPDATE 16:35 Marea Britanie a trimis o nava in ajutorarea echipajelor de cautare si salvare. RFA Lyme Bay va ajunge in Mediterana in cursul zilei de astazi. Va reamintim ca la bordul avionului EgyptAir se afla si un cetatean britanic.

UPDATE 16:25 Televiziunea de stat greceasca anunta ca ramasitele descoperite pe mare sunt, intr-adevar, din epava avionului EgyptAir. Acestea au fost zarite de o fregata la 280 de kilometri de insula Creta. Obiectele descoperite ar putea fi mai multe veste de salvare, mai relateaza presa din Grecia, citata de The Guardian.

Oficialii si-au exprimat surprinderea si ingrijorarea ca epava se afla la o distanta atat de mare de locul in care avionul s-ar fi prabusit, mai ales ca in zona nu exista vanturi care sa favorizeze deplasarea epavei spre sud.

Intr-o conferinta de presa, seful aviatiei civile din Grecia a declarat ca pilotul aeronavei "parea binedispus" si a multumit turnului de control pentru indicatii in limba greaca.

UPDATE 16:05 O fregata greceasca ar fi descoperit doua obiecte mari din plastic plutind pe apa, la 370 de kilometri sud de insula Creta, au declarat surse din Ministerul Apararii din Grecia, pentru The Guardian.

Cele doua obiecte descoperite sunt colorate in alb si rosu si se afla in zona din care s-au transmis semnale ale transponderului.

UPDATE 15:55 Echipajele de cautare si salvare ar fi zarit doua obiecte care plutesc pe mare, la 80 de kilometri sud-est de locul in care avionul a disparut de pe radar, a declarat o sursa din Aparare pentru Sky News.

UPDATE 15:45 Seful Aviatiei Civile egiptene a afirmat ca ipoteza unui atentat terorist este mai plauzibila decat cea a unei defectiuni tehnice. El a adaugat si ca un raspuns clar cu privire la ceea ce s-a intamplat nu va aparea de pe o zi pe alta, relateaza Sky News.

In momentul in care a pierdut contactul cu turnul de control si a disparut de pe radare, avionul se afla la doar 280 de kilometri distanta de coasta Egiptului.

UPDATE 15:20 Avioane din Turcia, Grecia si Franta, precum si o fregata greaca, participa la operatiunile de cautare a avionului EgyptAir, care a cazut in Marea Mediterana, in largul insulei grecesti Karphatos, cu 66 de persoane la bord, a anuntat joi un purtator de cuvant al marinei franceze.

Mijloacele de cautare au fost desfasurate in sudul si sud-estul insulei, a precizat capitanul Didier Piatton, precizand ca 'alte mijloace sunt luate in considerare, in functie de nevoile care vor fi exprimate de autoritatile egiptene', care coordoneaza cautarile.

UPDATE 14:45 NATO este gata sa ajute autoritatile in cadrul operatiunilor de cautare a avionului Airbus A320, al companiei EgyptAir, care a disparut joi dimineata deasupra Marii Mediterane, in timp ce efectua un zbor de la Paris la Cairo, cu 66 de persoane la bord, a declarat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relateaza DPA.

"Stiu ca sunt in desfasurare eforturi nationale de cautare si de salvare, iar Franta si Egiptul au fost de acord sa coopereze indeaproape pentru a afla ce s-a intamplat", a afirmat Jens Stoltenberg pentru jurnalisti la Bruxelles.

"Daca se va solicita sprijinul NATO, atunci, desigur, vom fi gata sa ne oferim ajutorul", a adaugat el.

NATO dispune de mai multe nave in Marea Mediterana, inclusiv in apropiere de insule grecesti, in cadrul eforturilor de a se pune capat contrabandei cu migranti.

UPDATE 13:55  Ministrul grec al Apararii a declarat ca avionul a facut viraje bruste, inainte sa se prabuseasca, transmite The Guardian, potrivit Reuters.

"Imaginea pe care o avem este ca, la ora 00:37 GMT, avionul, care se gasea aproximativ la 10-15 mile in spatiul aerian egiptean, a efectuat un viraj de 90 de grade la stanga, apoi unul de 360 de grade la dreapta, coborand in picaj de la 37.000 la 15.000 de picioare, unde imaginea sa s-a pierdut, la o altitudine de circa 10.000 de picioare", a precizat ministrul grec, mentionand ca a discutat cu omologul sau egiptean.

Avioane si nave ale Ministerului Apararii elen desfasoara operatiuni de cautare la sud de insula Karpathos, unde se crede ca s-ar fi prabusit aeronava cu 66 de persoane la bord.

"Absolut nimic nu a fost gasit pana acum", a afirmat un important oficial al pazei de coasta pentru Reuters.

UPDATE 13:45 Presedintele francez Francois Hollande confirma ca aparatul de zbor al EgyptAir disparut dimineata de pe radare 's-a prabusit' in mare si a dat asigurari ca, impreuna cu autoritatile egiptene, va face tot posibilul ca familiile sa beneficieze de sprijin in aceasta incercare, relateaza AFP.

'Avem datoria de a afla tot ce s-a intamplat. Nicio ipoteza nu este privilegiata, niciuna nu este exclusa', a mai spus Francois Hollande, potrivit Le Monde.

'In acelasi timp, avem datoria de a trage toate concluziile, fie ca este vorba despre un accident, fie ca este un act terorist', a mai spus el.

Potrivit AFP, justitia franceza a anuntat deschiderea unei anchete in acest caz.

UPDATE 11:30 La cautarile avionului participa si o nava romaneasca.

UPDATE 11:03 Familiile si prietenii pasagerilor au sosit la aeroportul din Cairo.

UPDATE 10:49 AFP: Avionul EgyptAir s-a prabusit in largul insulei grecesti Karpathos, in sud-estul Marii Egee, 'intr-un moment in care se afla in spatiul aerian egiptean', informeaza o sursa din cadrul aviatiei civile grecesti.

'In jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locala), in timp ce se afla in spatiul aerian egiptean, avionul a disparut de pe radarele grecesti. (...) El s-a prabusit la circa 130 de mile de insula Karpathos', situata intre Rhodos si Creta, a mai declarat sursa citata.

UPDATE 10:35 Avionul disparut de pe radare a mai intampinat o problema la motor in 2013, a declarat o sursa din autoritatile egiptene, citata sub acoperirea anonimatului de Sky News Arabia, informeaza news.ro.

Avionul EgyptAir a emis 'un mesaj SOS' la ora locala 04:26 (02:26 GMT), care a fost receptionat de unitatile de salvare ale fortelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters. Este posibil sa fie vorba despre un transmitator al aeronavei.

Armata egipteana infirma ca a primit un mesaj SOS

Niciun mesaj SOS nu a fost primit de la avionul EgyptAir cu 66 de persoane la bord care a disparut joi de pe radare, a anuntat joi armata egipteana intr-un comunicat, contrazicand o informatie difuzata anterior de compania aeriana, relateaza AFP si Reuters.

Faptul ca pilotii nu au avut timpul sa trimita un mesaj SOS da nastere supozitiei ca s-a produs un incident brutal si brusc, estimeaza experti citati de AFP.

UPDATE 10:05 Avionul disparut deasupra Marii Mediterane s-a prabusit, au declarat joi oficiali din aviatia egipteana, potrivit carora cautarile se concentreaza in prezent pe gasirea epavei, relateaza Associated Press.

"Posibilitatea ca avionul sa se fi prabusit a fost confirmata", au declarat oficialii, explicand ca aeronava nu a aterizat pe niciunul dintre aeroporturile din apropiere.

UPDATE 9:43 Guvernul francez a convocat o reuniune ministeriala de urgenta in aceasta dimineata, pe tema disparitiei avionului EgyptAir, a anuntat presedintia franceza citata de Reuters.

Potrivit Reuters si AFP, "presedintele francez a discutat cu omologul sau egiptean Abdel Fattah al-Sissi si cei doi sefi de stat au convenit sa coopereze strans pentru a stabili cat de curand posibil circumstantele acestei disparitii", a precizat Palatul Elysée.

"In acest moment, nicio ipoteza privind cauzele disparitiei nu poate fi exclusa", a afirmat la randul sau prim-ministrul Manuel Valls pentru postul de radio RTL. "Suntem in contact strans cu autoritatile egiptene, atat civile, cat si militare. Autoritatile egiptene au trimis deja echipe de recunoastere aeriana la fata locului, iar Franta este gata sa ajute la cautari daca autoritatile egiptene o vor solicita, bineinteles", a spus prim-ministrul francez.

Avionul Airbus A320 a disparut joi in zori de pe radare, la doua minute dupa iesirea din spatiul aerian al Greciei, a anuntat seful Departamentului aviatiei civile din Grecia, Kostas Litzerakis, citat de Reuters.

Dispecerii de la turnul de control grec au vorbit cu pilotul in timp ce aparatul de zbor se afla deasupra insulei Kea, in ceea ce se considera a fi ultimul contact cu aeronava. 'Pilotul nu a mentionat nicio problema' la bord, a declarat pentru Reuters Kostas Litzerakis.

UPDATE 9:28 Pilotul avionului EgyptAir disparut a lansat un apel de urgenta inainte de pierderea comunicatiilor, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei, citata de Bloomberg, ceea ce contrazice informatiile initiale, scrie News.ro.

Anterior, vicepresedintele societatii aviatice a precizat ca pilotii nu au lansat nici un fel de apel de urgenta inainte ca avionul sa dispara. Mai mult, ultimul contact cu pilotii avionului disparut de pe radare deasupra Marii Mediterana a avut loc cu circa 10 minute inainte ca aeronava sa nu mai apara pe radare, scrie cotidianul egiptean Ahram, citat de Russia Today.

O sursa din Ministerul egiptean al Apararii a declarat ca un capitan de nava comerciala a vazut “o flacara in aer”, la circa 130 de mile nautice (240 de kilometri) sud de insula elena Karpathos, relateaza Daily Mirror. Insula Karpathos se afla la circa 530 de kilometri distanta de Egipt.

UPDATE 9:10 Ultimul contact cu pilotii avionului disparut de pe radare deasupra Marii Mediterana a avut loc cu circa 10 minute inainte ca aeronava sa nu mai apara pe radare, scrie cotidianul egiptean Ahram, citat de Russia Today.

Premierul francez spune ca "nicio teorie nu poate fi exclusa" privind disparitia avionului.

 

UPDATE 8:44 Cursa EgyptAir MS804 s-a prabusit in Marea Mediterana, au declarat surse din companie citate de postul de televiziune Al Mayadeen, relateaza Sputnik News, potrivit News.ro. La randul lor, oficiali din aviatie, citati sub acoperirea anonimatului de Reuters, au spus ca probabil ca aeronava s-a prabusit in mare.

UPDATE 8:34 Biroul de Informatii al EgyptAir din aeroportul Charles de Gaulle este pustiu.

UPDATE 8:23 EgyptAir a publicat lista cu nationalitatile pasagerilor: 30 egipteni, 15 francezi, 2 irakieni, 1 britanic, 1 belgian, 1 sudanez, 1 canadian, 1 portughez si 1 algerian.

UPDATE 8:12 Expertul australian in aviatie Neil Hansford spune ca lipsa unui apel de urgenta al pilotilor si faptul ca avionul era unui modern sugereaza faptul ca "factori externi"ar fi putut juca un rol in disparitia sa, scrie Sky News.

Controlorii de trafic aerian din Grecia si-au anuntat colegii egipteni in momentul in care au pierdut contactul cu avionul, a adeclarat seful aviatiei egiptene, Ehab Mohy el-Deen, conform New York Times.

"Nu ne-au contactat prin radio pentru ajutor si nici nu au pierdut altitudine. Pur si simplu au disparut", a spus oficialul.

Grecia s-a alaturat operatiunilor de cautare si salvare a zborului EgyptAir, informeaza Associated Press. Doua aeronave au fost deja trimise pe teren, conform autoritatilor.

UPDATE 7:52 Specialistul in aviatie Alex Macheras afirmat ca avionul disparuse deja de 3 ore inainte ca EgyptAir sa faca vreun anunt, informeaza Sky News. In acest moment sunt 4 ore de cand avionul a disparut de pe radare.

UPDATE 7:42 Associated Press transmite ca Ihab Raslan, un purtator de cuvant al Aviatiei Civile din Egipt, a declarat pentru SkyNews Arabia ca Airbusul 320 cel mai probabil s-a prabusit in mare. De asemenea, el contrazice informatiile oficiale care spun ca aeronava se afla in spatiul Egiptului, aratand ca urma sa intre in spatiul tarii.

Avionul era fabricat in 2003, potrivit The Guardian.

UPDATE 7:25 Ahmed Abdel, vicepresedintele EgyptAir, a declarat pentru CNN ca la bordul avionului se afla 66 de oameni - 56 de pasageri ( 53 de adulti, doi bebelusi si un copil ), 3 angajati de la securitate, 2 piloti si 5 insotitori de zbor.

Oficialul a precizat ca din interiorul avionului nu s-a efectuat niciun apel de urgenta, informeaza The Guardian.

Capitanul zborului avea peste 6.000 de ore de zbor, dintre care 2.000 erau pe un Airbus 320.

Conditiile meteo deasupra Marii Mediterane erau favorabile zborului si nu se inregistrau fenomene care ar fi putut sa puna in pericol cursele aeriiene in momentul in care un avion EgyptAir a disparut de pe radare deasupra Marii Mediterane, in drum spre Cairo, relateaza Airlive.net, potrivit News.ro. Avionul mai avea 10 minute pana la destinatie.

Ultima pozitie a avionului.

UPDATE 7:15 Avionul EgyptAir disparut este un Airbus A320, relateaza BBC News. La bordul avionului care zbura de la Paris la Cairo se afla 56 de pasageri si 10 membri ai echipajului.

Aeronava a disparut de pe radare la 2.45 ora Cairo, la o altitudine de 11.000 de metri, a anuntat compania pe Twitter. Aeronava intrase cu putin timp in urma in spatiul aerian egiptean, din care strabatuse 16 kilometri. Potrivit portalului Airlive, avionul mai avea 10 minute pana la destinatie.

Echipe de ajutor si salvare cauta in prezent aeronava, disparuta deasupra Marii Mediterana.

In 1999, o cursa a aceleiasi companii s-a prabusit deasupra New England. 217 persoane si-au pierdut atunci viata.

Avionul a decolat de pe Aeroportul Charles De Gaulle din Paris la ora 23, ora locala a Frantei si in aceasta dimineata a disparut de pe radare.

Intr-un scurt comunicat pe retelele sociale, EgyptAir a informat ca zborul 804 era efectuat de un avion care decolase miercuri noaptea de pe aeroportul “Charles de Gaulle” din Paris, urmand sa aterizeze la Cairo joi dimineata.

In avion se aflau 56 de pasageri si 10 membri ai echipajului, potrivit mass-media. Ministrul egiptean al aviatiei civile a afirmat joi dimineata ca echipe de prim-ajutor si salvare efectueaza operatiuni de cautare a avionului companiei EgyptAir care a disparut de pe ecranele radarelor, transmite agentiile internationale de presa.

Un avion al EgyptAir care facea legatura intre Paris si Cairo a disparut in aceasta dimineata de pe ecranele radarelor, a anuntat compania aeriana.

Intr-un scurt comunicat pe retelele sociale, EgyptAir a informat ca zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase miercuri noaptea la orele 23.09 de pe aeroportul “Charles de Gaulle” din Paris, urmand sa aterizeze la Cairo joi dimineata.

Compania aeriana a scris pe Twitter ca avionul a disparut dupa ce a patruns 10 mile in spatiul aerian al Egiptului.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
O aeronava Tarom cu 27 de pasageri la bord a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara, din cauza unei depresurizari
O aeronava Tarom cu 27 de pasageri la bord a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara, din cauza unei depresurizari

Un avion al companiei Tarom care efectua o cursa Bucuresti-Belgrad si care avea 27 de pasageri la bord a aterizat, vineri, de urgenta pe Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara, din cauza unei depresurizari.

Cel mai mare mister aviatic din istorie e la un pas sa fie descifrat. Anuntul autoritatilor:
Cel mai mare mister aviatic din istorie e la un pas sa fie descifrat. Anuntul autoritatilor:"Echipa a confirmat"

Doua bucati de aeronava descoperite pe plajele din Mauritius si Africa de Sud provin, aproape cu siguranta, de la cursa Malaysia Airlines MH370 disparuta in martie 2014, a carei epava nu a fost gasita niciodata, au declarat oficialii.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.