Companie găsită răspunzătoare de moartea unui angajat în timpul unei partide de sex


Ultimul update: Miercuri 11 Septembrie 2019 23:16
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2019 22:59
Categorie: Stiri externe
cuplu sex protejat

O companie franceză a fost găsită răspunzătoare de moartea unui angajat care a întreținut relații sexuale într-o călătorie de afaceri.

Un tribunal din Paris a condamnat o companie franceză pentru moartea unui angajat care și-a pierdut viața pentru că a întreținut relații sexuale în timpul unei deplasări de afaceri. Omul a fost răpus de un atac de cord în timpul unui act sexual cu o persoană străină, relatează BBC.

Judecătorii francezi au dat, însă, vina pe companie. Au considerat moartea sa drept un accident de muncă și au acordat și familiei dreptul la despăgubiri.

Reprezentanții firmei au argumentat că bărbatul nu îndeplinea nicio sarcină de serviciu când a acompaniat o femeie în camera ei de hotel. Însă, potrivit legii franceze, un angajator este responsabil de orice accident întâmplat în timpul unei călătorii de afaceri, au explicat judecătorii.

Bărbatul, pe nume Xavier X, lucra ca inginer pentru TSO, o firma de servicii pentru căi ferate, situată în apropierea Parisului. El a murit la hotel în timpul unei călătorii în centrul Franței în 2013, în urma a ceea ce angajatorul a denumit "o relație extraconjugală cu o persoană total necunoscută".

Compania a contestat o decizie a furnizorului de asigurări de sănătate care a considerat moartea bărbatului un accident de muncă, iar furnizorul și-a apărat punctul de vedere insistând că activitatea sexuală este normală, "la fel ca un duș sau un prânz". În sentința finală, Curtea de Apel din Paris a ținut cont de această perspectivă.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO